MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Titokzatos Tündérkirály kastélyai Bajorországban 2023
Németország - Bajorország - Füssen
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 168403


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Chiemsee és az Urak szigete hajóval – Innsbruck környéke (750 km)

Utazás rövid pihenőkkel. Ausztriát elhagyva érkezünk meg a bajor Alpok legnagyobb tavához, a Chi­emsee-hez. Hajóval keressük fel (hajójegy!) a Kanonokok szigetét (Herreninsel), amelynek első kolos­torát a X. sz.-ban kalandozó őseink pusztították el. Újjáépített kolostora a XVIII. sz.-ban királyi kastély lett. Az Új Kastélyt viszont II. Lajos építtette a versailles-i mintájára úgy, hogy azokat a termeket is elkészítették, melyek ott a francia forradalom idején elpusztultak. A szökőkutak­kal, ápolt kertekkel díszített szige­ten tett séta után visszahajózunk a partra, hogy folytassuk az utat a szálláshelyünkre. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakát töltünk.

2. nap: Zugspitze felvonóval/Garmisch Partenkirchen – Linderhof kastélya – Ettal – Oberammergau (190 km)

Megreggelizünk, és ha az időjárás is kegyes hozzánk, a mai napon feljutunk a csúcsra! Fo­gaskerekűvel és felvonóval teszünk egy körutazást Németország leg­magasabb hegycsúcsára, a 2963 m magas Zugspitzére (felvonójegy!). Ha ez a rossz idő miatt nem lehet­séges, akkor a német Alpok exkluzív üdülőhelyén, Garmisch-Partenkir­chen-ben sétálunk: az évezredes múltra visszatekintő város 1937-ben Téli Olimpia, azóta pedig világhí­rű síversenyek állandó színhelye. Megtekintjük az Olimpiai Stadiont és a lélegzetelállító sáncokat, majd a történelmi belvárosban teszünk sétát: középkori polgárházak, rene­szánsz városháza és a St. Martins templom. A napot Linderhofban folytatjuk, ahol II. Lajos egyik me­sekastélyát csodálhatjuk meg. Sokak szerint ez a legszebb, mert ez az egyetlen, amit sikerült befe­jeznie. Parkjában a Vénusz-barlang Wagner Tanhauserének jelenetét idézi. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizo­nyítéka. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor templomának megtekintése után sza­badidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmale­rei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Estére szálláshelyünkön pihenjük ki a nap fáradalmait. 

3. nap: Hohenschwangau – Neuschwanstein – Wies – Füssen
(260 km)

Reggelit követően a „német Dis­neylandben" mesebeli nap vár ránk, amit Hohenschwangau neo­gótikus várkastélyában kezdünk. A festői „sétaúton" közelítjük meg a zöld alpesi tájba meseszerűen be­illeszkedő Hohenschwangau sárga kastélyát, amely látogatásunk első színhelye lesz. Egy XII. sz.-i eredetű vár romjaira, 1832-től építették újjá. Itt töltötte fiatalságát II. Lajos. Innen megyünk át a wagneri hangulatot idéző, a Pöllat szakadék felett szin­te lebegő Neuschwanstein hófehér kastélyához. Lajos álomkastélyát a király udvari díszlettervezője épí­tette. Lenyűgöző a kastély külseje is, belső termei azonban – ahol germán mondavilág alakjai elevenednek meg – mágikus hatás­sal vannak a látogatóra. A lovagvár II. Lajos és Richard Wagner kapcso­latának „emlékműve”. Értékét lehet vitatni, de mindenképpen látni kell egyszer! Délután Füssenbe me­gyünk, ahol a Lech-folyó igyekszik a Forgen-tóba, forgalmas utak ta­lálkozásánál, már a rómaiak által is védett helyen. A Felsővár, Szt. Mag­nus templom, a Lant készítők szob­ra stb. mellett a kanyargós utcák kereskedőházait is megcsodáljuk az óvárosi séta során. Mai progra­munk zárásaként Wies búcsújáró templomát nézzük meg. A rokokó stílus remeke, jellemző, hogy a vi­lágörökségnek is része. Szállásunk­ra térünk vissza.

4.nap: Starnbergi-tó hajózás – Berg – Salzburg – Budapest – Szeged (830 km)

Felső-Bajorországnak számtalan természeti szépségekben gazdag, rejtett kincse van. A bajor tóvidék egyik gyöngyszeme a Starnbergi-tó. Hajóra szállunk, hogy a fedélzetről csodáljuk meg a tóparti arisztok­rata kastélyokat,villákat: Sissi gyermekkorának kedvelt helyszínét: Possenhofen kastélyát, hajónkkal elsiklunk a Rózsák szigete mellett (ami La­jos király menedéke volt), látjuk Berg kastélyát, a Thurn-und-Taxis kastélyt, a tutzingi várat stb. Ber­gben felkeressük II. Lajos rejtélyes halálának helyszínét, amire egy neogótikus kápolna emlékeztet máig bennünket. Ezzel búcsúzunk el a titokzatos Tündérkirálytól és Bajorországtól. Hazautazás a Sal­zburg-Bécs-Hegyeshalom útvo­nalon, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

16800
 2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

11500
 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

10000
 Chiemsee hajójegy

21 Euro

(jelentkezéskor foglalni kell)
1
 Zugspitze felvonóval

75 Euro

(jelentkezéskor foglalni kell)
1
 Starnbergi tó hajójegy

16 Euro

(jelentkezéskor foglalni kell)
1

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 05.26., 06.29., 07.20., 08.17.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 119.800 Ft / 289 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 9.000 Ft / 22 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 27.000 Ft / 70 EUR
3x vacsora felár: 18.800 Ft / 49 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Jelentkezéskor foglalni kell!
Chiemsee hajójegy: 21 EUR
Zugspitze felvonóval: 75 EUR
Starnbergi tó hajójegy: 16 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 9.000 Ft / 22 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 3x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

 - belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

© 2013 Travelmax
POWERED BY: