MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Toszkána legjava
Olaszország - Toszkána és környéke - Toszkána
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 266744


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városába az esti órákban.

2. nap: Pisa-Firenze
Elutazás Pisa városába. A Csodák terének, a 'Campo dei Miracoli'-nak négy meghatározó építménye a Dóm, a Ferde Torony, a Keresztelőkápolna és a temető.  (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!). A város jelképe a Santa Maria Assunta Dómhoz tartozó híres 8 emeletes harangtorony 58 méter magas, az itáliai román stílus gyöngyszeme. A délutánt toszkána tartomány fővárosában, Firenzében töltjük. Városnézés, majd az Arno-parti várostól egy felejthetetlen látképpel búcsúzunk. Firenze legszebb panorámáját a folyó parton mesterségesen kialakított park tetején kiépített téren - Piazzale Michelangelo - található kilátóteraszról csodálhatjuk meg. Visszautazás a szállodába.

3. nap: San Gimignano-Volterra-Siena
Festményre kívánkozó tájak mentén először San Gimignanoba, a „tornyok városába” utazunk. Városnézés Olaszország egyik legkülönlegesebb hangulatú etruszkfalakkal körülvett,  a középkori felhőkarcolókkal tarkított, csak „középkori Manhattan”-ként emlegetett óvárosában. Egy kicsiny domb tetején a hajdani 72 toronyból ma már "csak" 14 különböző magasságú torony áll. Következő megállónk a hegytetőre épült, vulkanikus dombok között emelkedő Volterra városába vezet, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetünk a környező vidékre és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban is. Utolsó állomásunk a három dombon fekvő Siena, melynek műemlékekkel teli belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A város egykor a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt. A Dóm és a legfontosabb nevezetességek megtekintése után, válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is.Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

4. nap: Montepulciano-Pienza
Utazás ízletes borairól is világhírű Montepulciano városába. Montepulciano hegytetőre épült városát még az etruszkok alapították. Falakkal körülvett belvárosa, reneszánsz épületei, templomai, szűk kis utcái évszázadok történetét elevenítik meg a látogatók számára. Borkóstoló, vásárlási lehetőséggel, majd a tartomány egyik kis gyöngyszemét keressük fel, melynek történelmi központja 1996-ban került fel a Világörökségek listájára. Belvárosi séta, II. Pius Pápa szülővárosában, Pienza központjában, majd utazás az etruszkok riviéráján található szálláshelyre.

5. nap: Elba szigete
Reggeli után elutazás Piombino kikötővárosába, ahol hajóra szállunk és a Tirrén-tenger egyik legszebb szigetére, Elbára utazunk, mely Napóleon száműzetésének színhelyeként is ismert. Elba, a "zöld sziget" szépségével garantáltan mindenkit rabul ejt. Festői öblök, halászhajók, pazar villák, csábító éttermek és kávézók várják a látogatókat. Porto Azzurroban szabadidő vagy lehetőség az ásványbánya megtekintésére. Délután Portoferraio városában séta a festői történelmi városközpontban, ahol megtekintjük Napóleon egykori rezidenciáját is. Visszautazás a szálláshelyre a késő délutáni órákban. (Ár: 45EUR/fő)

6. nap: Marina di Bibbona-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú Toszkánától és hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.


Utazás: autóbusz  Szállás: Hotel ***  Ellátás: reggeli

Részvételi díj:
104.900.- Ft/fő
Félpanziós felár: 17.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 22.000,- Ft/fő
BBP Biztosítás: 3.420,- Ft/fő, Storno biztosítás: 1,5%


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft
Pisa busz / 2 EUR
Pisa / 2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna): 7 EUR
Pisa / csak dóm  ingyenes
Pisa / Ferde Torony 18 EUR
Firenze helyi idegenvezető 5 EUR
Firenze / Dóm ingyenes
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Siena / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
Siena / Dóm  5-7 EUR
San Gimignano / Dóm 4,50 EUR
Montepulciano / Borkóstoló 15 EUR
 Elba szigete 45 EUR
Napoleon Villa  5 EUR


Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
Idegenforgalmi adó 1-1,50 EUR/fő/éjszaka

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak!


Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar -  Koronaőr köz


Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pu., Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár - Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok - Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle - Marche  07:35
Nagykanizsa - TESCO parkoló  08:00 


© 2013 Travelmax
POWERED BY: