MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Varázslatos Szicília
Olaszország - Körutazás Olaszor... - Körutazás Olaszországban
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Repülővel
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 272311


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
1. nap: Budapest-Catania
Elutazás menetrendszerinti járattal Cataniába, római átszállással. Esti érkezés után transzfer a Taormina környéki szállodába. Szobák elfoglalása.

2. nap: Alcantara völgy-Etna-Taormina
Délelőtt rövid megálló az Alcantara völgyében. A különös vulkáni képződmény igen sok embert ámulatba ejt, fotózás majd továbbutazás. A napjainkig is aktív vulkánhoz, az Etnához látogatunk. Pihenő a Silvestri kráternél, szabad program, az idegenvezetővel séta a „kialudt” kráterek között illetve szabad program és vásárlási lehetőség. Igény szerint a menedékháztól egyénileg fakultatív tovább lehet menni lifttel és helyi idegenvezetőkkel kb.3.000 méteres magasságig (Ár: 60 EUR/fő). Délután Taorminába utazunk. Városnézés Szicília legszebb kisvárosában. A város 204 méterre magasodik a Jón-tenger fölé. Barokk épületek, romantikus kis utcácskák, panorámás kertek és nyüzsgő élet fogadja a látogatókat. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

3.nap: Siracusa-Catania
Kirándulás Siracusa városába. Cicero szerint ez volt a legnagyobb és a legszebb a görög városok közül. A régészeti park megtekintése helyi idegenvezetővel (Ár: 20 EUR/fő*) majd Ortigia barokk sziget-negyedének felkeresése. Délután érkezünk Catania-ba. Szicília egyik legjelentősebb városa, amit a nagy földrengés után barokk stílusban építettek újjá. Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a Dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott Elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt. Visszautazás a szállodába.

4. nap: Piazza Armerina – Enna - Agrigento
Reggeli után elindulunk Piazza Armerina-ba. Az itt található római villa minden luxust kielégített az akkori időkben. Majdnem minden szobát csodálatos mozaikok díszítenek, így nem véletlen került fel a világörökségi listára. (Ár: 20 EUR/fő*) Folytatjuk utunkat Enna hegytetőre épült, középkori városába. Séta, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután érkezünk Agrigento városába. A régészeti park és a páratlan Templomok Völgyének megtekintése helyi idegenvezetővel. (Ár: 20 EUR/fő*) Az ősi város déli részén, hét fölséges, dór stílusban épült görög templom látható. Mostani föltárt és fölújított állapotukban némelyikük a mai Görögország területén kívül eső legnagyobb és legjobban megőrzött ókori görög emlékek közé tartozik, a Világörökség része. Szállás elfoglalása Agrigento környékén.

5. nap: Scala dei Turchi – Corleone - Cefalu
Reggeli után a sziget egyik legkülönlegesebb látnivalójához és legszebb strandjához látogatunk. A Scala dei Turchi (Török lépcső) Szicília egyik páratlan természeti képződménye. A vakítóan fehér, több száz méter hosszú lépcsőzetes sziklafal lenyűgöző látványt nyújt a türkizkék tengerrel. Rövid séta a sziklafalon. Folytatjuk utunkat Corleone városába, ahol nem volt filmforgatás, viszont a Keresztapa c. könyv egyik helyszínéül szolgált. Séta a macskaköves utcák, történelmi templomok között. Kora este érkezünk Cefalu-ba, itt séta a Tirrén-tenger partján elterülő hangulatos, középkori városba. Homokos tengerpartja, és szűk kanyargós utcácskái miatt az egyik legkedveltebb nyaralóhely. Este szállás elfoglalása.

6. nap: Palermo-Monreale
Városnézés Palermo városában. A mai városkép jócskán tükrözi az elmúlt századok történelmét, de a modern üzletek, éttermek, jól megférnek a régiekkel. A temérdek látnivaló, a középkori utcácskák, házak mind-mind sétára, felfedezésre csábítanak. A Palazzo Normanni, Katedrális, San Giovanni degli Eremiti, Via Roma, Teatro Massimo stb. megtekintése után továbbutazás Monreale-ba, melynek pompás székesegyháza a jelképe. Este visszaérkezés a szállodába.

7. nap: Palermo – Budapest
Délelőtt transzfer a repülőtérre, búcsú Szicíliától. Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Utazás: repülővel Szállás:*** szálloda Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 199.900,-Ft, Reptéri illeték: 49.900,-Ft
Feladott poggyász (20 kg): 27.700 Ft/fő
Egyágyas felár: 44.900,-Ft, Biztosítás: 3.990,-Ft Sztornó biztosítás: 1.5 %

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Alcantara: 13 EUR
Taormina/Görög színház: 10 EUR
Etna felvonóval: kb. 35 EUR
Etna 2600 méterig felvonóval, majd dzsippel helyi kísérővel: kb. 60 EUR
Palermo/Normann palota: 12 EUR
Királyi sírok-Katedrális: 3 EUR
Monreale: 9 EUR
Piazza Armerina/római villa: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)
Agrigento/Templomok völgye: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)
Siracusa: 20EUR/fő* tárlatvezetéssel (min. 20 fő esetén)



Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő, 1-2,5EUR/fő/éj!
A folyamatos bevezetésre kerülő idegenforgalmi adó összege régiótól/kategóriától függően változik.
Pontos információk indulás előtt az utastájékoztató anyagban kerülnek megadásra.

© 2013 Travelmax
POWERED BY: