MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
IZRAEL haladóknak - lelki vezetéssel 2023
Izrael - Izrael - Jeruzsálem
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus:
Utazás: Repülővel
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 325208


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

IZRAEL haladóknak - lelki vezetéssel

2023. FEBRUÁR 16 – 24.

 

1.nap: Budapest - Tel Aviv – Tiberias - Názáret

Érkezés után találkozunk a kinti idegenvezetõvel, majd elindulunk Tiberiasba, a szállás elfoglalása és vacsora Tiberiasban/Názáretben.

2. nap: Tabor hegy - Galilea 

Reggeli után napunkat a Tabor hegyén)13 Euro taxi) kezdjük, ahol volt a színeváltozás (transfiguratio) története az Újszövetségben. 

Innen egy Talmud idejéből épült zsinagógát nézünk meg, Um el Kanatir (12 Euro( az arab neve. Umm al-Qanatir , azaz a boltívek anyja. Nevét a forrás feletti három boltívről kapta (melyek közül csak az egyik maradt ép). A falu központjában jól megmaradt lenyűgöző, hatalmas zsinagóga fala látható, az egyik legcsodálatosabb és legjelentősebb Izrael földjén a Misna és a Talmudi időszakban. A helyszínen végzett ásatások során olyan tavakat tártak fel, amelyeket nyilvánvalóan egy „ipari létesítmény” –ben vászonfehérítésre használtak. Úgy tartják, hogy az ipari termelés, amelyből a helyiek megélhettek, lehetővé tette a viszonylag pompás zsinagóga létrehozását.

Elhagyva a Golant,indulunk Galilea fele, Cfat városába. Cfat, Izrael négy szent városának egyike. A többi Jeruzsálem, Hebron és Tibériás. Cfat a zsidó kabbala központja a 16. század óta, amikor a Spanyolországból deportáltak telepedtek le. Ősi zsinagógákkal és temetővel rendelkezik, nem kevésbé lenyűgöző, mint az Olajfák-hegyi temetője Jeruzsálemben. Szállás és vacsora Tiberiasban/Názáretben.

3. nap :  Akko – Monfort - Meron - Tiberias

Reggeli után napunkat Akkoban kezdjük, a keresztes lovagok városában egy rövid túrát teszünk. Majd a Monfort keresztes lovagok erőd romjait nézzük meg. Továbbutazás  Meronba, mely Shimon bar Yochai rabbi sírjáról hires és a Lag Ba'Omer évente megemlékezést tartanak itt. Meront a Biblia Józsuénak, a kánaáni királyok felett aratott győzelmének helyszíneként említi. Szállás, vacsora Tiberiasban/Názáretben.

4. nap: Beth Shean – Belvoir – Jeriko - Jerusalem

Reggeli után utunk Beth Sean (8 Euro) felé vezet. Régészeti feltárások alapján már a késő újkőkorszak, a Kr. e. 5. évezred elejétől kezdve lakott hely volt egészen a középkori keresztes háborúk végéig. Az archeológusok 18 települési réteget különböztettek meg. Rövid túra a görög korszakból származó városban, ami elpusztult 749- ben egy óriási földrengésben. Majd Belvoir (6 Euro) keresztes várát nézzük meg.Belvoir egy keresztes vár Izrael északi részén egy dombon, a Galileai-tengertől délre. Gilbert d’Assailly, az ispotályos rend nagymestere 1168-ban kezdte meg a kastély építését. A felújított kastély a Belvoir Nemzeti Parkban található. Ez a legjobb állapotban fennmaradt keresztes kastély Izraelben.

Majd Jeruzsálem felé indulunk. Megnézzük Jerikot. A város Jézus idejében jelentős hely volt. A zsidó húsvéti ünnepek alkalmával itt találkoztak a Pereából és Galileából Jeruzsálembe zarándokló zsidók. Fontos kereskedelmi utak mellett épült, ezért igen sok vámos is tartózkodott a városban és székhelye volt egy vámbiztosnak is. Szállás, vacsora Betlehemben.


5. nap: Jerusalem

Reggeli után Dávid városa (10 Euro) majd a Kerti sir. Délután séta Jeruzsálem falai (8 Euro), amit Suleiman szultán épittetett 1534-1542 között. A Jaffa kapu es a Sion kapu között láthatjuk. Szállás, vacsora Betlehemben.


6. nap: Herodion - Mar Szaba - Eilat

Reggeli után Herodion ( 10 Euro) más néven Heródes-hegy, egy régészeti lelőhely, amely a második templom időszakának végére datálható. A hely egy mesterséges dombba épitett erődöt, falakat, őrtornyokat és egy kis várost vízmedencével és egy tágas palotát is egybefoglalt, amelyet Heródes király épített i.e. 22 és i.e. 15 között. 

Mar Szaba, ortodox kolostor. Nem fogadnak csak ortodox hivőket. Csak férfiak mehetnek be. Kivülről láthatjuk.

Utazás Eilat felé. .Szállás, vacsora Eilaton.


7. nap: Eilat – Timna - Aquarium

Reggeli után napunkat a Timna parkban (19 Euro) kezdjük, ahol egy rövid túra után, megtekintjük a Szentsátor makettjét. Délután az Aquariumot ( 32 Euro ) keressük fel. Szállás, vacsora Eilaton.

8. nap: Eilat 

Szabad nap. Fürdés, vásárlás, pihenés. Szállás, vacsora Eilaton.

9. nap: Eilat - Mitzpe Ramon – Avdat - Ben Gurion - Budapest

Reggeli után utazás Mitzpe Ramon felé. A Ramon-kráter a világ legnagyobb eróziós krátere. Izraelben található és egyike a Negev öt kráterének és egyike a világ ötven „nemzetközi csillagfény-rezervátumának”. A Ramon-kráter látványa egyedülálló. Mitzpe Ramon városa az északi kráter szélén található. Avdat következik Avdat (10 Euro ) volt a főváros a nabateuszi kereskedelmi útvonalon, Petra és a Fűszerút néven ismert gázai kikötő között. A város Akropolisza egy dombtetőn áll a Negevben, az ősi észak-déli mozgástengely mellett érkezes a Ben Gurion reptérre. Indulás Budapest felé.

 

Részvételi dij: 578.500 Ft./fő, min 35 fő esetén

Részvételi dij: 555.500 Ft./fő, min 40 fő esetén

ELÖFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY 2022. NOVEMBER 10-IG :

Részvételi dij: 558.500 Ft./fő, min 35 fő esetén

Részvételi dij: 535.500 Ft./fő, min 40 fő esetén

 

 


Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

  • repülőjegy a WIZZAIR/Ryanair légitársaság járatára
  • kis kézipoggyász 
  • elhelyezés 3 csillagos szállodákban
  • kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban
  • büféreggeli és menüvacsora
  • helyi magyarnyelvű idegenvezetés
  • belépők (kivéve, melyek a programba vannak irva)
  • transzferek
  • a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokkal történik


Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:

  • az ajánlott borravalókat (az idegenvezetőnek, a szállodai személyzetnek, a csomaghordóknak és a buszvezetőnek kérjük összesen napi 8 USD-t számoljanak)
  • egyágyas felár: 255.000,- Ft./fő, 
  • feladandó bőrönd 10 kg: 47.000 Ft, 20 kg: 61.000 Ft. (2 főnek is elegendő)
  • utazási biztosítást 1005,- Ft./nap/fő (70 év felett dupla, 80 év felett tripla)
  • stornobiztositás 4 % (BBP-vel együtt kötve)
  • Fix ülőhely a repülőgépen 25.000 Ft./fő,  Elsőbbségi beszállás 25.000 Ft./fő
Az útlevélnek a visszautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
© 2013 Travelmax
POWERED BY: