MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Karibi különlegességek csoportos hajóút
Hajóutak - Karib-térségi haj... - Karib-térségi hajóutak
Indulás: 2020-01-16
Szállás típusa: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Szobatípus: Balkonos Fantastica kabin
Utazás: repülő+hajó
Időtartam: 12 éj
Útazonosító: 467377További indulási idopontok
2020-01-16 -tól
12 éj
2020-01-16 -tól
12 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

 Milyen lesz az út?
Az út a Karib-tengertől egészen Panamáig kalauzol el, a szokásosnál jóval hosszabb útvonalon - így a látnivalók is változatosak. A kikötői fakultatív* programkínálatot úgy állítottuk össze, hogy abban mindenki találjon számára valamilyen különleges, egzotikus csemegét. Lehetőség van felfedezni a dzsungelt, hajókázni a Panama-csatornán - ha kedve van, akár a Csendes-óceánra is ,,átugorhat" egy rövid látogatás erejéig! Barangoljon az ősi, indián civilizáció romjai között vagy dőljön hátra egy magánszigeten a hűs pálmafák árnyékában. Az MSC Divina fedélzetén pedig temérdek programlehetőség várja.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ezt az utat azoknak ajánljuk, akik egy különleges, a szokásosnál érezhetően hosszabb tengeri hajóúton szeretnének részt venni. A program olyan helyekre is elvezet, ahol magyar utazók csak ritkán fordulnak meg. Az egzotikus tájakon feledhetetlen élmények várnak az utasainkra!

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Divina - nevéhez méltóan - csupa elegancia, csillogás és luxus. A Sophia Loren olasz filmcsillag által inspirált hajót kifejezetten környezetbarát módon tervezték, a fedélzeten mindent megtalál, ami az utazást komfortossá teszi. A programkínálatban medencék és Aquapark, játszószobák, kaszinó, diszkó is van, a fedélzeti színházban éjszakénként káprázatos showműsor várja az utasokat. Ételről, italról tucatnyi bár, kávézó és étterem gondoskodik, míg az MSC Aurea Spa területén masszás - és wellness szolgáltatásokból lehet válogatni.

1. nap
Leírás: A csoport az első napon menetrendszerinti járatokkal utazik Miamiba. Florida napsütötte üdülővárosában buszos transzfer szállít a Miami Beach-en található szállodába. A sok-sok mérföld hosszú, homokos tengerpart a közösségi élet színtere éjjel-nappal. Napközben barnuló vágyó turisták, helyiek élvezik a Nap éltető sugarait a nyugágyakon, hogy azután az éjszakai órákban legendás partik véget nem érő sorozatának adják át a helyet. A látképet egyik oldalról a gyönyörű Atlanti-óceán, a másik kézről pedig a karcsú felhőkarcolók szegélyezik. Kihagyhatatlan látvány!

2. nap
Rövid: Szabad program Miamiban ? Kirándulás az Everglades Nemzeti parkban* ? Aligátor- és vadvilág-show*
Leírás: Barangoljon Miamiban, fedezze fel az álomszép tengerpartot vagy a város építészeti remekműveit a felhőkarcolóktól az Art Deco színes házaiig. Vagy csatlakozzon fakultatív* kirándulásunkhoz és fedezze fel a háborítatlan természet vad szépségét az ország második legnagyobb nemzeti parkjában! Az Everglades Nemzeti Parkban lenyűgözően szép természeti környezet, változatos növény- és állatvilág várja - és sok-sok aligátor! A környék lápvidékét légcsavaros mocsárjárókkal fedezik fel a kirándulók, akik a barangolás végén egy félelmetes aligátor- és vadvilág-shown is részt vehetnek - természetesen csak biztonságos távolságból.
A délutáni órákban a csoport a szállodából buszos transzferrel utazik a kikötőbe, ahol már vár a fenséges MSC Divina!

3. nap
Az olasz színésznő legenda, Sophia Loren által inspirált fenséges tengerjáró, hosszú utat tesz meg a jamaicai partok felé haladva. Az egész napot a fedélzet tengernyi programkínálatának alaposabb feltérképezésével töltheti! Kezdje a reggelt valamelyik nagyszerű étteremben, a finom fogások után sport- és szabadidős programok, világszínvonalú szórakozási lehetőségek várják. Tapasztalja meg az igazi, hamisítatlan mediterrán életérzést a tengereket szelve a kő piazzán, sétáljon a káprázatosan szép, Swarovski kristályokkal kirakott lépcsőn, vagy lazuljon el az álomszerű ,,Végtelen" medencében - ahol a víztükör egybeolvad a horizonttal...

4. nap
Rövid: Barangolás és szabadidős program Falmouthban
Leírás: *A falmouthi fakultatív programlehetőség még egyeztetés alatt van, a későbbiek során kerül pontosításra. Az alábbi szöveg rövid kedvcsináló a jamaicai város megismeréséhez*. Fedezze fel Falmouth-t, egy hamisítatlan karibi, tengerparti városkát! A település régi épületei: a tengerre néző bíróság, az oszlopos posta, a Market Street - mind-mind a helyi nyüzsgő élet központjai a mai napig. A város egyik felén kőből épült raktárépületek sorakoznak, melyeken bizony nyomot hagyott az idő vas foga. Másfél-két évszázaddal ezelőtt ez a cukor-, rum- és rabszolgakereskedelem központjai voltak. A szomszédos baptista paplak mindezzel éles kontrasztban áll: William Knibb, ismert emberi jogi harcos, a rabszolgaság elleni küzdelem egyik vezéralakja emelte azt. Az épületet néhány évvel ezelőtt régi pompájában újították fel.

5. Nap
A hajó fedélzetén található, tucatnyi bár, étterem, lounge kínálata csak Önre vár, hogy felfedezze! A finom falatok és jóleső koktélok után szinte kötelező csobbanni egyet valamelyik medencében - vagy kényelmesen hátra dőlni egy nyugágyon valamelyik napozóteraszon. Az Aqua parkban kedvére hódolhat a vizes örömöknek.
Az esti órákban egészen másfajta szórakozási lehetőségekkel csábít a tengerjáró... A Pantheon színházban káprázatos show műsorok várják, a Casino Veneziano csillogó falai között pedig Önre is rámosolyoghat a szerencse!

6. nap
Rövid: Hajókázás a Panama-csatornán* ? Miraflores tó ? Csendes-óceán és Pacific port
Leírás: Vegyen részt egy feledhetetlen kiránduláson, amely a modern világ egyik igazi mérnöki csodájához, a 77 kilométer hosszú Panama-csatornához kalauzolja el! A fakultatív* programon a buszok a Gamboa Dredging Division vagy a Cucaracha kikötőhöz viszik, ahonnan komppal indulnak a Panama-csatorna felfedezésére. A kirándulás a Gaylard Cut-nál kezdődik - amelynek megépítése az egész csatorna építésének talán legnagyobb kihívását jelentette. Az áthaladást követően a Pedro Miguel Locks-hoz érkezik a csoport a Miraflores-tó felé haladva. A Csendes óceánhoz közelítve a Centinnial és az America's hidak alatt is áthaladnak. A Pacific port már a világ túlsó felének a bejárata: ez már a Csendes-óceán! Innen buszokkal haladnak vissza a kirándulók az MSC Divina-hoz. Az utazásról a résztvevők emléklapot kapnak, amely nem csak a két óceánt összekötő csatorna felkereséséről tanúskodik, de arról is, hogy az utazással hozzájárultak a létesítmény kibővítési munkálataihoz.
Megjegyzés: Az áthaladó hajókra a helyi hatóságok szabályai vonatkoznak. Az utazási idő a csatorna forgalmától függően változó lehet. Esetenként a kirándulás menetrendje megváltozhat, és az Atlanti oldal helyett a Csendes-óceáni oldal irányába haladhatnak. A kirándulás kb. 1,5 órás buszos utazást is tartalmaz.

7. nap
Rövid: Dzsungel túra* ? Légi villamossal az esőerő fölött* ? Egzotikus állatok és növények*
Leírás: Fedezze fel a gyönyörű dzsungelt, a lenyűgöző élővilágot egy fakultatív* kirándulás kertében - amely a ,,costa ricai Amazonnak" is nevezett őserdő két lélegzetelállító helyére is elkalauzol! A kikötőből a busz a sziget északi partvidékére fordul rá, és már útközben sokat felfedezhet az ország káprázatos biológiai sokszínűségéből. A Tortuguero csatornánál a kirándulók csónakokba szállnak. A fényképezőgépeket ajánlott előkészíteni: színpompás orchideák, vízililiomok mellett vadon élő krokodilokat, pókmajmokat, vidrákat láthat - de az élesszeműek akár a remekül rejtőzködő jaguárokat is kiszúrhatják! A varázslatos erdőben több, mint 500 faj él. A visszafelé vezető úton a csoport a Veragua Esőerdő Parkban is megáll, ahol különböző állatok élőhelyeit kereshetik fel. Kígyók, gyíkok várják a hüllőknél, kétéltűek serege a békáknál és mesebeli pillangók a pillangókertben. A látogatóközpontban büféebédet fogyaszthatnak el, majd irány a ,,légi villamos"! A drótpályás felvonóból fantasztikus kilátás nyílik a parkra. Nézzen le a lombkoronák magaságából a lent nyüzsgő életre, a ,,földszinten" tukánok, lajhárok, bőgőmajmok élnek. A folyóparthoz érve sétálva folytatódik a kirándulás: egészen az ,,Óriások ösvényéig", amely az égig nyúló fáiról kapta a nevét, majd a Puma vízesés érintésével visszatérés a felvonóhoz, amely a kutató laboratóriumokhoz szállít vissza. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lehetőség lesz, majd busszal irány a kikötő.
Fontos megjegyzés: az utasok kérjük, hogy kényelmes, zárt cipőt, könnyed ruhát viseljenek, magas faktorszámú naptej használata ajánlott! Ne felejtse a fedélzeten a kameráját, és legyen Önnél sapka/napellenző valamint esős időre való ruházat is. A programon terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson az útszakasz egy része rázós lehet. A Puma vízeséshez mintegy 350 lépcső vezet fel (mindkét irányba), és egyenetlen talajon kell járni. A kirándulásnak ezen a szakaszán mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A Veragua esőerdő ,,Eco-Adventure" kiránduláson mankóval, kerekesszékkel valamint összehajtható, könnyű elektromos robogóval (max. 45 kg) közlekedő utasaink is részt vehetnek. Az ilyen segédeszközökkel közlekedő utasainknak néhány lépést meg kell tudniuk tenni a buszról történő le- és felszálláshoz. A kerekesszéket és az elektromos robogót a busz poggyásztárolójában helyezik el, és a parknál kapják vissza használatra a vendégeink.

8. nap
Az MSC Divinát úgy tervezték, hogy minden utazó számára feledhetetlen élményekkel szolgáljon: legyen szó romantikus kirándulásról, egy jól megérdemelt pihenésről egy fárasztó időszak végén vagy akár családi nyaralásról. A fiatal korosztály tagjait korukhoz illő foglalkozásokkal várják a gyerek és tini klubokban, a fedélzeti medencéket, aquaparkot mindenki élvezni fogja! A felnőttek - akik néha háborítatlan nyugalomra és földöntúli békére vágynak - pontosan ezt tapasztalhatják meg, ha felkeresik a díjnyertes MSC Aurea Spa-t, ahol érzéki zen és bali relaxációs programok várják az utazókat.

9. nap
Rövid: Háborítatlan kikapcsolódás egy magánszigeten*
Leírás:  Töltsön el egy kellemes napot Roatán egyik exkluzív és gyönyörű magán tengerpartján. A fakultatív* kirándulás a kikötőből Big French Key egyik dokkjához vezet, ahol a csoport motorcsónakokra száll, hogy öt perccel később már egy elragadó kis szigeten vessék meg lábukat. A nyugodt, békés kék lagúna mellett háborítatlanul élvezheti a gyönyörű trópusi tájakat, napozzon vagy sétáljon egyet a pálmafák árnyékában! A csillogó kék vizek partján igyon meg egy koktélt, élvezze a lágy trópusi zenét a háttérben és felejtse el a hétköznapok minden rohanását! Engedjen a hullámok csábításának, ússzon a habok között vagy álljon be egy röplabda meccsre. A szigeten néhány kajak is van, melyek szabadon használhatóak, de kizárólag a biztonságos lagúnán belül. A részvételi díj egy finom büfé ebédet is tartalmaz (egy itallal - amely lehet alkohol mentes vagy egy helyi sör).
Megjegyzés: úszó felszerelést, törölközőt, naptejet, szúnyogriasztót, sapkát, napszemüveget és az esetleges vásárlások fedezésére készpénzt vigyen magával.

10. nap
Rövid: Maja indiánok nyomában* ? Chaccoben romjai* ? Gran Basamento ,,meghódítása"
Leírás: A mai Mexikó területét évszázadokkal ezelőtt benépesítő, ősi maja civilizáció történelme sok-sok évezredre nyúlik vissza. Habár a maja birodalom már letűnt, számtalan építészeti remekművet hagyományoztak az utókor számára - ezeket Ön is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon! A program során Chaccoben romjainál ismerkedhet meg a maják szokásaival, felfedezheti a különböző építmények egykori funkcióját. Az egyik piramist a mai napig az eredeti, vörös festék díszíti, és a Vénusz bolygó csillagászati helyét jelölő falfestmény is kiállta az évszázadok viharait... A kirándulóknak lehetőségük van felkapaszkodni Chaccoben egyik legmagasabb építményére, az impozáns Gran Basamento-ra, ahol a régészek i.e. 1000 környékéről származó, vallási szertartás során felajánlott tárgyakat találtak. A templom a környező fák lombkoronái fölé magasodik, így remek fényképezési lehetőség nyílik a látogatók számára. Az épületeken kívül a környék vadon élő állatait is megismerheti valamint részletesebb információt hallhat arról is, hogy a maják milyen módon használták gyógyításra a környéken termő növényeket.
Megjegyzés: A program ára tartalmaz egy üveg vizet, azonban a helyszínen vásárolható további italok vagy snackek árát nem. Mivel a túra során sokat kell sétálni egyenetlen talajon, a programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. A helyszínen körülbelül 10-15 perc áll majd rendelkezésre, hogy a helyi piacon vásároljon. Videó készítésére (mobiltelefonnal is) körülbelül 5 USD díj megfizetése mellett van lehetőség a régészeti lelőhelynél.

11. nap
Engedjen a csábításnak, használja ki az utolsó, teljes egészében a tengeren töltött napot, hogy az MSC Divina még rejtett zugait is felkeresse! A napsütéses Top 18 prémium fedélzeten lenyűgöző kilátás várja (csak felnőtt utasaink számára) - lenyűgöző kilátással a tengerre, spa szolgáltatásokkal, bár menü ajándék gyümölcsnyárssal. Az MSC Divina fedélzetén minden nap valamilyen új felfedezni valót tartogat, miközben az impozáns óceánjáró a világ egyik legszebb tengerét szeli.
12. nap
Rövid: Barangolás az MSC magánszigetén ? Karibi csillagok és csillagnézés*
Leírás: Legyen az MSC saját magánszigetének első vendégei között: az Ocean Cay MSC Marine Reserve 2019 novemberétől fogadja a látogatókat - ez egy barátságos 35 hektáros sziget a Bahamák közepén... A páratlan vendégszeretet a hajó valamennyi utasa megtapasztalhatja, napközben a mintegy másfél kilométer hosszú tengerpart mellett a sziget további lehetőségeit és programjait is szabadon megismerheti. Az éjszakai órákban egy különleges, csillagfényes fakultatív* programon vehet részt. A csillagászati témájú kiránduláson a Karibi éjszaka ragyogó égboltját veszi célba! A galaxis szépségében gyönyörködve óhatatlanul is apró kis pontnak érzi magát az ember - és akár a Tejútrendszeren túli látványosságokat is megpillanthat! Az üdvözlő ital mellett a mély csillagászati ismeretekkel bíró kísérő a legmodernebb technikai berendezésekkel mutatja meg a lenyűgöző csillag konstellációkat, bolyókat, csillagködöket és galaxisokat. Az éjszaka során sok-sok érdekességet hallgat a világűrről és a Naprendszerünkről is.
Fontos információ: a fakultatív program időjárásfüggő. Alkoholos italokat csak 21 év fölötti vendégek fogyaszthatnak.

13. nap
Rövid: Visszaérkezés Miamiba ? Városnéző körút
Leírás: A reggeli órákban az MSC Divina eléri az amerikai partokat, a kabinok elhagyása és kicsekkolás után legyen vendégünk egy városnézésre Miamiban! A jazz és a vakáció fővárosa alig egy évszázada még poros kis település volt, hogy az 1920-as évektől óriási lendületet vegyen a fejlődése. A következő évtizedekben változatos művészeti irányzatoknak adott otthont - az Art Deco negyed a mai napig a város egyik legismertebb nevezetességének számít a maga színes kis házikóival. A második világháború után különböző kontinensekről érkezett lakók telepedtek meg itt, de különösen a latin-amerikaiak számára kedvelt város. A kirándulás a város gyönyörű oldalát mutatja meg: paloták és jachtok, a világ legnagyobb kikötője és tengeri repülők, Little Havana negyed, a South Beach, és a filmekről is jól ismert Coconut Grove... és még számos más helyi érdekesség várja!
A program végén némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van - vagy vegyen rész egy fakultatív* ebéden. A kirándulás végén a csoport búcsút int a városnak, transzfer a repülőtérre majd menetrendszerinti járatokkal Budapest felé veszik az irányt.

14. nap
Egy élménydús, gazdag program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

 


Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a program szerint, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 12,5USD/fő/ éjszaka) bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok, ESTA

© 2013 Travelmax
POWERED BY: