MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Misztikus Bosznia És A Piramisok 3 Nap/2 Éj ***
Bosznia- Hercegovina - Sarajevo - Sarajevo
Indulás: 2020-08-28
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: 2-3 ágyas szoba 2F
Utazás: Busz
Időtartam: 2 éj
Útazonosító: 468862További indulási idopontok
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-08-28 -tól
2 éj
2020-10-02 -tól
2 éj
2020-10-02 -tól
2 éj
2020-10-02 -tól
2 éj
2020-10-02 -tól
2 éj
További indulási idopontok
2020-10-02 -tól
2 éj
2020-10-02 -tól
2 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Rövid ismertető: Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is színesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez, majd részt vehetnek egy rafting túrán is.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!Szükséges útiokmány: érvényes (visszautazástól számított 90 napig) útlevél. 

Szállás: szálloda 3* Szarajevó környékén (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi)

Ellátás (krt): 2 félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora 1. nap Szarajevóban, 2. nap Mostarban)

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Időpontok: 2020
Augusztus 28-30.
Október 02-04. 

Program: 1. nap: Szarajevó Indulás reggel 05.30-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak ,,büszke" fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija -  a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Konjic (Titó bunker vagy rafting), Mostar
Az utolsó délszláv háborúban Szarajevó városát közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal, innen is kapta a nevét: "a remény alagútja", mely máig megmaradt örök mementóul, és ahová mi is ellátogatunk a mai reggelen.  Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy Szarajevóban marad és maga kutatja fel a város utcáit, vagy választhat két fakultatív programunk közül. Az egyik lehetőség, egy autóbuszos kirándulás, mely alkalmával felkeressük a Neretva mentén fekvő, kevésbé ismert, de annál fordulatosabb történelmi emlékekben bővelkedő Konjic városkát, ahol felfedezzük a titokzatos Tito bunkert, melyet a II. világháború után építettek atombomba támadás ellen és kb. 350 ember elhelyezésére alkalmas. A föld felszínére visszatérve, megkóstoljuk a bosnyák konyha finomságait.
A másik programlehetőség a merészebbeknek szól: kipróbálhatják a rafting túra izgalmait, profi túravezetőnk segítségével, egy folyó melletti grill ebéddel (a rafting túra résztvevői reggel indulnak, így nem tudják megnézni a "remény alagutat"). Ebéd után mindkét csapat együtt indul útnak a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd a Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely  Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. A városnézés után, leülünk egy vacsorára és megízleljük az ízletes mostari csevapcsicsát. Vacsora után vissza indulás Szarajevóba, a szálláshelyre.  Részvételi díj ebéddel: Bunker túra (belépővel): 25 EUR/fő, Rafting túra (neoprén felszereléssel) 50 EUR/fő.

3. nap: Visoko Piramisok, kőgolyók
Reggeli után elbúcsúzunk Szarajevótól és megismerjük az ország misztikus arcát is. Felkeressük a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Idegenvezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Buszunkkal továbbhaladva megállunk a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál. Ezek a kőgolyók Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több, mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. Sétával felfrissülve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban. 

Egy kis ízelítő
Szarajevó-ról: ITT
Mostar-ról: ITT
Konjic-ról: ITT

Útvonal megtekintése ITT>>

Felárak és belépők:
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 500 Ft/fő
Egyágyas felár: 8 900 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 12 évig: 3 000 Ft/fő

Fakultatív program:
- Mostar, Konjic bunker túra (belépővel) min. 25 fő esetén: 25 EUR/fő
- Mostar, Konjic rafting túra (neopren felszereléssel) min. 6 fő esetén: 50 EUR/fő
Belépők: kb. 60 KM (kb. 30 EUR)

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nívó: 1.350 Ft/fő), útlemondási biztosítás díját (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat,  fakultatív programokat és belépőket (kivéve, ahol azt külön jelezzük).© 2013 Travelmax
POWERED BY: