MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Zakopane - Dunajeci tutajozással, Nedec és Árva várával
Lengyelország - Zakopane - Zakopane
Indulás: 2022-10-22
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 472981


További indulási idopontok
2022-10-22 -tól
1 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Lengyelországban 2022. március 28-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Az aktuális beutazási feltételekről foglalás és elutazás előtt kérjük tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/lengyelorszag

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelőssége, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.


1. nap:

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Árvaváraljára a délelőtti órákban. Kirándulásunk első részében megnézzük az Árva folyó feletti sziklaszirtre épített Árva várát. A vár területét az Alsó-, Középső- és Felső-vár figyelemreméltó komplexuma alkotja a palotákkal, erődítményekkel, kápolnával és tornyokkal együtt. Érdekes a három bejárati kapu alagúttal megoldott összekapcsolása, amely alatt földalatti folyosók, felette pedig terasz található. A vár megtekintése után tovább utazunk Lengyelországba. Zakopanéba megérkezve a délutáni órákban fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Kuznicéból kabinos felvonóval jutunk fel a csúcsra, majd a népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1,5 óra múlva ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba.

Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban. Ennek keretében siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, szállás panzióban Zakopanéban, este fakultatív vacsora egy jellegzetes góral étteremben.


2. nap:
A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és a Pieninek Nemzeti Parkban meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra nyíló kilátást, majd a vár bejárása után megnézzük a várudvaron kialakított kocsimúzeumot, ahol többek között egykori magyar kocsikat is láthatunk.

Rövid szabad programot követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében beülünk az ott várakozó tutajokba, hogy a mintegy másfél órás tutajozás során megismerkedjünk a Dunajec-áttörés legendás alakjaival, szikláival, zúgóival, forrásaival. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd egy szlovák góral étteremben.

Ezt követően hazaindulunk, útközben egy rövid megállót követően várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül) érkezünk meg Budapestre.Utazás:  
autóbusszal 


Szállás:  
1 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:  
reggeli


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 1 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!

Az ár nem tartalmazza:

Fakultatív program (előre jelezni szükséges!) 

Kirándulás a Kasprowy csúcsra: 

kb. 140 PLN/fő

Várható költségek 

Árva vára

kb. 10 EUR/fő

Gubalówka felvonó (egyénileg):

kb. 27 PLN/fő

Tátra Múzeum (egyénileg):

kb. 10 PLN/fő

Nedec vára

kb. 25 PLN/fő

Dunajeci tutajozás

kb. 15 EUR/fő

 

 

Fakultatív ebéd a 2. napon:

kb. 45 PLN/fő 

Idegenforgalmi adó:

5 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje a nyitva tartási időtől függően felcserélődhet.

 

© 2013 Travelmax
POWERED BY: