MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Tátrai pillanatok: Zakopane-Morskie Oko-Dunajeci tutajozás-Nedec vára-Tarpataki vízesések
Lengyelország - Zakopane - Zakopane
Indulás: 2020-09-03
Szállás típusa: Panzió
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 472982


További indulási idopontok
2020-09-03 -tól
3 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása


1. nap:

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok mellől. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelőtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatják a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál - amely a Tátra legrégebben épült menedékháza - a Felső turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felső turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve -útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett - érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenőt követően a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérőt teszünk a Rainer-kunyhó és a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.

Könnyű túra:Tarajka - Tarpataki-vízesések - Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.

Nehezebb túra:Tarajka - Zamkovszky menedékház - Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.


2. nap:

Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán látható válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint a Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).

Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz. Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, onnan azonban már mindenkinek gyalogolnia kell.

A vállalkozó kedvűek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös túra), a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához. Ezt követően a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.

Ezt követően szabad program, majd az esti órákban fakultatív programként fáklyás lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyasztunk el.

Este fakultatív vacsora, szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra:Bialkai-szénégető parkoló - Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.

Nehezebb túra:Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.

Halastó - Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségű túra!


3. nap:

Ezt a napot Zakopane és környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.

A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezője után csak ,,Witkiewicz gyöngyszemének" nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát.

Ezt követően könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet (1025-1060 m), ahol a ,,Teaház" nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt tudunk vásárolni. Pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m), majd a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km oda vissza, szintkülönbség 200 méter fel és le.

Ezután szabad program keretében lehetőség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.


4. nap:

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd egy szlovák góral étteremben.

Tovább utazva útban hazafelé bejárjuk a Tátra ismert látványosságát, a Lombkorona tanösvényt. Zár településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után felvonóval jutunk vissza a településre, majd hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül).

Túrák nehézsége:

A túrák 3-as nehézségűek, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.

Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen - melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak - biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.Utazás:
 
autóbusszal 


Szállás:
 3
 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
 
reggeli


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Várható belépőjegy költségek:

Siklóvasút a Tarajkára:                                  kb. 10 EUR/fő

Belépő a nemzeti parkba:                               kb. 5 PLN/fő/nap

Belépő a Régi temetőbe:                                 kb. 5 PLN/fő

Gubalowka felvonó:                                        kb. 25 PLN/fő

Nedec vára:                                                   kb. 25 PLN/fő

Dunajeci tutajozás:                                        kb. 20 EUR/fő

Múzeum Zakopanéban:                                   kb. 10 PLN/fő

Felvonó és belépő a Lombkorona tanösvényre: kb. 20 EUR/fő

Fakultatív program: 

Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 130 PLN/fő

Lovas-kocsikázás:                                                         kb. 50 PLN/fő

 

Fakultatív vacsora:   kb. 50 PLN/fő/alkalom

Idegenforgalmi adó:  5 PLN/fő/nap

© 2013 Travelmax
POWERED BY: