MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény
Lengyelország - Zakopane - Zakopane
Indulás: 2022-09-08
Szállás típusa: Panzió
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 472982


További indulási idopontok
2022-09-08 -tól
3 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Igazi feltöltődés és kikapcsolódás... "Látni kell" helyek, amelyek szinte egy karnyújtásnyira vannak tőlünk és az élményfaktor mindenképpen garantált.
Az utazást mindenkinek ajánljuk:
- Aki szívesen húz bakancsot és aktívan szereti eltölteni a szabadságát, mindenképpen jó helyen jár. 
- Aki csak kikapcsolódni szeretne, sétálni egy hangulatos, hegyekkel körülölelt városban, nézelődni a helyi piacon a kézműves termékek között, jókat enni és lazulni egy wellnessben, ez az út lesz a megfelelő számára. Programunk 2-3. napján ez esetben Zakoapneban lehet eltölteni az időt.
Bakancslistás helyek, nem csak bakancsosoknak...

Lengyelországban 2022. március 28-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Az aktuális beutazási feltételekről foglalás és elutazás előtt kérjük tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/lengyelorszag

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelőssége, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról :

- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.


1. nap: Budapest - Ótátrafüred - Tarajka - Tar-pataki-vízesés - Rainer kunyhó - Zakopane

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok mellől. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelőtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatjuk a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál - amely a Tátra legrégebben épült menedékháza - a Felső turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felső turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve -útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett - érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenőt követően a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérőt teszünk a Rainer-kunyhó és a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.

Könnyű túra Tarajka - Tarpataki-vízesések - Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.
Nehezebb túra Tarajka - Zamkovszky menedékház - Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.


2. nap: Mosrkie Oko - Rysy 

Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán láthatóvá válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).

Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.
Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, onnan azonban már mindenkinek gyalogolnia kell.

A vállalkozó kedvűek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös besorolású túra), a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához. Ezt követően a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.

Ezt követően szabad program, majd az esti órákban fakultatív programként fáklyás lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyasztunk el.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra: Bialkai-szénégető parkoló - Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.
Nehezebb túra: Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.

Halastó - Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségű túra!


3. nap: Kasprowy Wierch - Palánkos-völgy

Ezt a napot Zakopane és környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.

A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezője után csak ,,Witkiewicz gyöngyszemének" nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát.

Ezt követően könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet (1025-1060 m), ahol a ,,Teaház" nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt tudunk vásárolni. Pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m), majd a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km oda vissza, szintkülönbség 200 méter fel és le.

Ezután szabad program keretében lehetőség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.


4. nap: Zakopane - Dunajeci tutajozás - Nedec vára - Budapest

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd következik egy szlovák góral étteremben.

Feltöltődve testileg és lelkileg, búcsúzunk ettől a csodás vidéktől és a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül).

Túrák nehézsége:

A túrák 3-as nehézségűek, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.

Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen - melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak - biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.Utazás:
 
autóbusszal 


Szállás:
 
3 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
 
reggeli


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető, vagy túravezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Várható belépőjegy költségek:

Siklóvasút a Tarajkára:                                  kb. 12 EUR/fő

Belépő a nemzeti parkba:                               kb. 10 PLN/fő/nap

Belépő a Régi temetőbe:                                 kb. 5 PLN/fő

Gubalowka felvonó:                                        kb. 27 PLN/fő

Nedec vára:                                                   kb. 25 PLN/fő

Dunajeci tutajozás:                                        kb. 20 EUR/fő

Múzeum Zakopanéban:                                   kb. 10 PLN/fő

 

Fakultatív program: 

Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 150 PLN/fő

Lovas-kocsikázás vacsorával:                                         kb. 120 PLN/fő

Fakultatív vacsora:   kb. 55 PLN/fő/alkalom

Idegenforgalmi adó:  5 PLN/fő/nap

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

© 2013 Travelmax
POWERED BY: