MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Körutazás a rejtelmes Sziléziában - Daisy élete nyomában 2023
Lengyelország - Białystok - Wrocław
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 473436


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Olomouc (Olmütz) – Trutnov (580 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovákián keresztül. Első megállónk Csehország területén Olomouc (Olmütz). A város egykor Morvaország fővárosa volt. Itt koronázták cseh királlyá 1469-ben Mátyás királyt. Lényegében a belváros csaknem minden épülete érdemes a figyelemre, csak a fontosabbakat tekintjük meg: Szentháromság szobor (UNESCO), Városháza épülete, Szt. Vencel-katedrális, Szt. Móric-templom, az Érseki palota, … Szállásunk 2 éjszakán át a Szudéták és az Óriás-hegység határán elterülő Trutnov városában vagy környékén lesz.

2. nap: Adršpach homokkő „sziklavárosa“, Broumov kolostora és Kuks kastélya (130 km)

Reggelinket elfogyasztva a közeli Adršpach település közelében található, Európa legszebb homokkő sziklavárosába indulunk. A homokkő sziklatornyok elragadó szépségét nehéz szavakban kifejezni. Ez valóban az a hely, melyet saját szemmel kell látni. A túra első fele könnyű, kényelmes sétaút, mely a bejáratnál elterülő tónál kezdődik. Túrautunkon láthatunk vízeséseket - a legnevezetesebb egy barlangszerű üregben található -, majd lépcsősoron feljutunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz. Rövid csónakkirándulás (fakultatív) után újabb szebbnél-szebb homokkő képződmények között visszajutunk a buszparkolóba. Továbbutazva a Broumov-i bencés kolostort tekintjük meg. A gyönyörűen felújított reflektórium egyik értékes látnivalója a legendás torinói lepel, amely az egyetlen hiteles másolat az Alpoktól északra. A kora délutáni órákban érkezünk Kuks barokk épületegyütteséhez, amely Csehország egyik legjelentősebb barokk műemléke. A kastélyt a régi kórházzal, a fürdőt és a templomot a 17. század végén egy különc gróf, F. A. Spork építette. Olyan fürdővárost akart létesíteni, amely vetekedne Karlovy Varyval (Karlsbad). A grófi rangot édesapja (aki állítólag írni-olvasni sem tudott) az 1664-es győztes szentgotthárdi csatában elért érdemeiért kapta. A kuksi kórház-fürdő építésében igen neves mesterek vettek részt. Többek között Giovanni B. Alliprandi építész és a korszak zseniális szobrásza a tiroli származású Matthias Braun. A főépület előtt egy sorban csodálhatjuk a méltán híres allegorikus szobrokat, bal szárnyon a 12 bűnt, a jobb szárnyon a 12 erényt megtestesítő női figurákat. Minden egyes szobor annyira egyedi, kifinomult, és helyenként oly drámai hatású, hogy hosszú percekbe telik, amíg szemünket le tudjuk venni a megformált alakról. Kuks egyedülálló barokk gyógyszertára egyike Európa legrégibb, épségben fennmaradt patikáinak. Este visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Krzeszów apátság, Ksiaz (Fürstentein) várkastélya, Swidnica béketemploma és Wroclaw (130 km)

Reggeli után Lengyelországba érkezve, elsőként az európai barokk építészet egyik gyöngyszeménél, a Krzeszów-i (Grüssau) cisztercita apátságnál állunk meg. A kolostoregyüttes legértékesebb részét, a sziléziai egyházi építészet remekét, a Szűz Mária apátsági és a Szent József templom képezi. A homlokzat szobordíszítését a felvidéki származású prágai Ferdinand Brokoff készítette. Festményeit Georg Wilhelm Neunhertz festette. A szentély mögötti rokokó stílusú Sziléziai Piasztok Mauzóleumában őrzik I. és II. Bolko swidnica – jawori hercegek és feleségeik sírjait. A kolostorépület a 17 – 18. században épült.  Ezután utazás Szilézia leglenyűgözőbb várkastélyához, a mesebeli, legendákkal övezett Ksiaz (Fürstenstein) várhoz, mely igazi turistamágnese az országnak. A történelmi építészeti korszakok valódi stíluskavalkádja jellemzi. A 13. század óta többször átépítették, 1472-ben Hunyadi Mátyás foglalta el, és építkezett itt reneszánsz stílusban. A várkastély legcsodálatosabb része a barokk palotabelső, amelyet a meisseni dúsgazdag Hochberg grófok alakítottak ki, a 18. század első feléből származó pazarul díszített Maximilian teremmel. A várat 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül. A II. világháború idején a német csapatok a vár alatt titkos katonai komplexumokat és több emelet mély bunkerrendszert  hoztak létre. Hitler személyes rezidenciájaként tekintett a várra. Tovább utazunk a híres Swidnicai Béketemplomba (UNESCO), melyet az 1648. október 24-i vesztfáliai békét követően, egy év alatt, fából építettek. Görögkereszt alaprajzú belső tere gyönyörűen díszített. A mennyezet és a falfestmények többek között Szt. János evangélista látomásait ábrázolják. A Béketemplom területe 1090 m2 és 7 500 személyt képes befogadni! A templombelsőt az egyházi közösség prominens tagjainak címerei, a környező városok és rezidenciák képei képezik. Ez követően utazás Wroclawba, a szállás elfoglalása (2 éj).

4. nap: Wroclaw (Boroszló) – Szilézia legnagyobb városa

Egész nap Alsó-Szilézia gyönyörű fővárosával Wroclawval  (Boroszlóval) ismerkedünk. A várost „Európa szent helyének, „a városok leggyönyörűbb kincsének“ nevezték. Mindenki magáénak akarta és kézről kézre szállt. A történelem során volt lengyel, cseh, magyar, osztrák, porosz majd német uralom alatt. Az egyik leggazdagabb múltú sziléziai város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér gyönyörűen felújított ősi polgárházakkal, a gótikus városháza, a Só tér (Plac Solny), Szt. Erzsébet templom és annak kilátója, a tudományegyetem a 17. század első feléből származó Aula Leopoldina díszteremmel. Délután a Tumski szigeten sétálunk, nevezetességei a keresztelő Szent János székesegyház, Raclawiackai panoráma (fakultatív), valamint az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnoka (UNESCO).

5. nap: Pszczyna (Pless) kastélya – Budapest, Szeged
(670 km)

Reggelit követően tovább utazunk egy nem mindennapi különleges városba Pszczynába (németül Pless), ahol bejárjuk Európa egyik leggazdagabb családjának, a Hochberg-Fürstenstein és az okos, csinos „Anglia Rózsájának“ is nevezett Daisy von Pless által átépített impozáns kastélyt. A szépséges Daisy, aki rokoni kapcsolatban állt Winston Churchill angol miniszterelnökkel, 18 évesen ment férjhez a dúsgazdag Hans Heinrich XV von Hochberg herceghez. A fényűzően berendezett főúri kastélyépületben gazdag, eredeti bútorzat, szobor-, festmény- és könyvgyűjtemény található. Megkeressük Daisy hercegnő legendás 7 m hosszú, 2 000 gyöngyszemből álló nyakláncát. A tárlat legelőkelőbb helyiségei a pompás Tükörterem és a Császári lakosztály. A lengyel Versaillesnak is nevezett kastélyt 44 hektáros angolpark veszi körül.  Búcsúzunk Sziléziától, de remélhetően csak egy időre! Hazafelé indulunk Szlovákián keresztül, Nagyszombat-Komárom útvonalon. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

16800
 2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

11500
 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 08.02., 09.27.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 146.000 Ft / 379 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 11.500 Ft / 30 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 42.000 Ft / 109 EUR 
4x vacsora felár: 29.500 Ft / 77 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 780 CZK +120 PLN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 200 CZK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 11.500 Ft / 30 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr útvonalon (oda és visszaút nem azonos: Győr-Mosonmagyaróvár útvonalon csatlakozó Utasaink kérjük gondoskodjanak a hazautazásukról). Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

© 2013 Travelmax
POWERED BY: