MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Túrázások Szlovéniából
Szlovénia - Szlovén hegyvidék - Bled
Indulás: 2020-10-07
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 473484További indulási idopontok
2020-10-07 -tól
4 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

?  4 éjszaka szállás egy helyen Szlovéniában
?  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
?  Szlovén kulináris élmények
?  Változatos túrák 3 ország hegyein

"Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk."
Prónay Ildikó - az év idegenvezetője 2016

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Program:1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) BUDAPEST - VRATA - GOZD - KRANJSKA GORA

Reggeli indulás, Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tartunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral, aho­gyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkóstolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé uta­zunk. Mojstrana parkolójából indulunk délutáni vadregényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A kör­nyezet és az 52 m magas zuhatag látványa lenyűgöző. Szlovénia több 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a víz­esés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunkhoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrá­zunk. Innen már csak negyed órát kell utazni szállásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a ****-os hotelban töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is.

2. NAP: TOLMIN-SZURDOK - KOZJAK VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével a fantasztikus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai-Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó) folyó a fő látványosság, a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfo­lyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a mai napon. A szépen kiépített buszparkolóból helyi busszal lehet eljutni (vagy gyalog) a hegyszoros bejáratához. A szurdoknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében haladunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szaka­szon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrásokhoz, amiknek hőmérséklete 18 - 21 °C. Felette magasodik az Ördög hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálátás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyására. Ezután a Zadlaščica folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős sza­kaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplat­formot hoztak létra, ahonnan jól lehet látni a két függőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szo­rost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel felkapaszkodhat a Dante barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a barlang ihlette az Isteni színjáték pokolban játszódó jeleneteire. Majd aszfal­tos úton indulunk, és átkelünk a már alulról megcsodált Ördög hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben zúgó Tolminka patak. Ezután buszunkhoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átkelünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Folytatjuk utunkat a Kozjak víz­eséshez. Ez egy szurdok végén egy sziklabarlangba rejtve talál­ható, ahol egy zöld tavacskába ömlik a vízsugár. Sokak szerint a Kozjak vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. Már az oda vezető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek változatossá. A visszaút során az első világháborúban használt bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érkezünk.

3.NAP: MARTULJEK - FUSINE - PLANICA - KRANJSKA GORA

Reggeli után a szállásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsősorokkal ellá­tott szurdokvölgyben lehet feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Folytatjuk utunkat Olaszországba. Buszunkkal kemény kapaszkodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusinei tavakat, melyek az olasz Juliai-Alpok talán legszebb kiránduló­helyei. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vizű, jégkorszaki eredetű két tavacskát könnyű sétával körbejárhatjuk. A kiépí­tett túrautak meseszép sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyé­kában vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt parancsoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működnek. Délután visszamegyünk Szlovéniába. Először a világhírű Planica síugró sáncokat csodáljuk meg. Planica nemcsak Szlovéniában, hanem az egész világon fogalom a síelők körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Idáig 42 világcsúcsot értek el itt a síugrók. A 8 éves felújítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Ezt követően Krjanska Gorába utazunk. Először egy ,,tornaórán" veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a tele­pülés kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végezhetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz, onnan pedig fel a hegyre, majd a túloldalon leereszkedve, külön­böző feladatokat teljesítve, fejezzük be az órát. Ezután a híres síközpont, Krajnska Gora centrumában séta, szabadprogram. Aki akar, visszagyalogolhat szállásunkra (5 km), vagy busszal is meg lehet tenni a hazautat.

4. NAP: KARINTIA - TSCHEPPASCHLUCHT - VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak mentén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójához. Az öt napos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bír­ják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. A Dráva part­járól rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulato­sabb része a széles sétáló utca. Az óváros jellegzetességei közé tartoznak a szűk kis sikátorszerű utcácskák is, ahol üzletek, kávé­zók, éttermek biztosítják a szórakozást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műemléke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébániatemplom, ezt is megnézzük. Rövid szabadprogram után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BLED - TORNYISZENTMIKLÓS - BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem a megszokott módon teszünk itt látogatást, ezért nem tervezünk hajózást a szigetre. Lehet választani: aki szeretné, körbesétálhatja a tavat (kb. 6 km), vagy felgyalogolhat a sziklaszirten álló várhoz. A vár alsó udvarának kis műhelyében egy Gutenberg-korabeli nyomdagép máso­lata van. A felső udvaron meseszép kilátás, egy múzeum és egy étterem fogad bennünket. Mozgalmas programunk végén meg lehet kóstolni a híres bledi krémest. Ezt megtehetjük fent a várban, vagy lent a tóparton a csodás panorámával rendel­kező étteremben is. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenő­ben szünetet tartva indulunk Nagykanizsa, majd Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a fel­szállási városába szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, 06:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, 07:00
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, 02:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, 05:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, 04:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, 05:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, 05:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, 04:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, 03:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, 03:00
— Siófok, Tesco parkoló, 08:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, 04:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, 07:30-08:00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, 04:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, 10:00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, 01:40


© 2013 Travelmax
POWERED BY: