MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
• FŐOLDAL • Kapcsolat • Körutazások gyöngyösi felszállással • Szilveszteri utak • Görögország nyaralás gyöngyösi felszállással • Buszos tengerparti nyaralás • Spanyolország nyaralás busszal Gyöngyösről • Belföldi ajánlataink • Európai körutazások busszal • Utolsó helyek Last Minute • Albánia utazások - nyaralás • Dubai nyaralás • Egyiptom nyaralás • Kuba körutazás és nyaralás repülővel • Montenegro • Mallorca • Nyaraljon velünk • 2021 Előfoglalási akció - Repülővel • 2021 Előfoglalási akció - Busszal • Hajózás • Feldobox - élményt adunk ajándékba • Autó bérlés • Bemutatkozás • Szerzői jogok, felelősség • Adatvédelem • Oldaltérkép
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Gasztronómia és kultúra Szabolcs-Szatmár Bereg megyében
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás: 2021-10-22
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: Kétágyas szobában, Nyíregyházáról
Utazás: Busz
Időtartam: 2 éj
Útazonosító: 487425További indulási idopontok
2021-10-22 -tól
2 éj
2021-10-22 -tól
2 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

2021. Május 21 - 23.
                  Augusztus 20 - 22.
               Október 22 - 24

 3. nap
Csoportoknak is megszervezzük az utat a kért helyszínről és kiít időpontban!

 

Csatlakozási lehetőség:
Debrecen,Nyíregyháza

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Máriapócs - Nyírbátor - Vaja - Baktalórántháza
Indulás kora reggel Debrecenből és Nyíregyházáról. Rövid pihenővel érkezés Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáróhelyére, Máriapócsra, mely hírnevét egy több százéves könnyező Mária ikonnak köszönheti. Máriapócs a Mária kultusz egyik kiváltságos helye. Nyírbátor két középkori templomát a XV. század második felében építette Báthori István, az 1479-es kenyérmeżei győztes csata emlékére. Magyarország legnagyobb gótikus temploma és fél évezred alatt szinte semmit sem változott. Ma is eredeti szépségében tündököl. A templom melletti harangtorony a legnagyobb és egyik legöregebb harangláb hazánkban.

Innen Vajára érkezünk, ahol a Felső-Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú várkastélyát, a Vay kastélyt látogatjuk meg. A szép ősparkban lévő várkastélyban ma a Vay Ádám Múzeum kiállítása eleveníti fel a Rákóczi-szabadságharcot és korát. A kiállítás megtekintése után elfoglaljuk a szállásunkat Baktalórántházán vagy környékén. Vacsora a szállodában. (2 éj)

2. nap: Baktalórántháza -Tákos - Csaroda - Beregdaróc - Tarpa - Nagyar
Reggeli után az 1766-ban épült mezítlábas Notre-Dame-nak is nevezett református templomot keressük fel Tákoson. A paticsfalu, zsindelytetős épület a Felső-Tisza-vidéki templomok utolsó hírnöke. Padlója döngölt agyag, fala vesszőből font, kívül-belül sárral tapasztott. Az eredeti állapotában felújított épület népies barokk berendezése és 58 kazettából álló, virágokkal díszített, gyönyörű festett famennyezet. Innen átsétálunk a beregi keresztszemes hímzés bemutatására, ahol a faluban élő asszonyok munkáit ismerhetjük meg. A Tájházban kiállított alkotások nem csak megtekinthetők, hanem meg is vásárolhatók. Következő megállónk a csarodaireformátus templom, mely a késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. A patak parton fekvő templomot a belső falait díszítő XIII. századi freskók teszik különösen érdekessé. Beregdarócon a tájházban felfedik előttünk a kenderfeldolgozás rejtelmeit, a kendermagtól a lenvászonig. A szárazmalmok a középkor óta hozzátartoztak a településképhez, és nemcsak a Tiszántúlon, hanem másutt is az országban. Jelenleg a Tarpai szárazmalom az egyetlen ezek közül, ami megmaradt az utókornak. Ha már a pálinka hazájában járunk, átmegyünk a Tarpai Pálinkamanufaktúrába, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend segítségével megismerkedhetünk a díjnyertes pálinkák előállításának folyamatával. (4 féle pálinkát kóstolhatunk) Köztük a szatmári szilvapálinkát, illetve a szabolcsi almapálinkát is.  Nagyar az elmúlt években fontos idegenforgalmi célponttá vált a gyönyörűen felújított Luby-kastélynak köszönhetően. Rövid szabadprogram után este visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap: Baktalórántháza - Szatmárcseke - Túristvándi - Penyige - Kállósemjén - Nyíregyháza  - Debrecen
Reggeli után Szatmárcsekére indulunk, ahol először a fafaragó mester műhelyébe látogatunk. Ő kísér el minket az Európa-szerte egyedülálló, szépen helyreállított és gondozott csónakos fejfás református temetőbe. Itt több mint 600 robosztus, tölgyfából faragott sírhely van, itt található többek között a költő, Kölcsey Ferenc síremléke is.Innen átsétálunk a Kölcsey Emlékszobába, ahol rövid látogatást követően megismerhetjük a költő életének legfőbb eseményeit.  Túristvándiba megcsodálhatjuk az ország egyetlen működő Vízimalmát.

Az Európában egyedülálló alulcsapos vízimalom ma is működőképes. Penyigén, a Lekvárdában a hagyományos szatmári nemtudom szilva befőzésének titkaiba leshetünk bele, természetesen kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. Végezetül Kállósemjénbe, a Kállay-kúriához utazunk. A külső és belső rekonstrukción átesett kúria termeiben átélhetjük a '20-as, '30-as évek dzsentri hangulatát, és láthatjuk az egykori miniszterelnök Kállay Miklós dolgozószobáját. A Kállay-örökség bemutatása mellett korabeli autók, motorok és kerékpárok is láthatók, köztük a miniszterelnök eredeti Ford T-modellje is. Élményekkel telve indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 59.500 Ft / fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

Részvételi díj tartalmazza:
utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal 
- 2 éj szállás Baktalórántházán vagy környékén 3 *-os szállodában
- idegenvezetés + helyi tárlatvezetés
- szervezési díj és ÁFA

 

Külön fizetendő:
Félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora): 10.000 Ft / fő
 (a reggelit és vacsorát előre kell megrendelni, de helyszínen fizetendő)

 

Belépők:
Máriapócs: (adomány)
Nyírbátor: Minorita templom  (Krucsay oltár)
Nyírbátor: Református templom
Vaja: Vay- kastély
Tákos: Református templom
Csaroda: Református templom
Szatmárcseke: Kölcsey múzeum
Túristvándi: Vizimalom
Kállósemjén: Kállay-kúria

(Minden utasnak csak azt a belépőt kell fizetnie, ahova szeretne bemenni)

 

Egyágyas felár :  Kidolgozás alatt

(csak az az utas fizeti, aki egyedül szeretne lenni egy szobában)

 

 


© 2013 Travelmax
POWERED BY: