MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Bencehegyi-kilátó, Hajózással
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás:
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 492030


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark
Bencehegyi-kilátó, Hajózással

Időpont: 2022. július 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Velencei-tó. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is. A szomszédságában emelkedő Velencei-hegység hazánk egyetlen önálló őshegysége, melynek tömegét gránit alkotja. A hegység legmagasabb pontja a 352 m magas Meleg-hegy. A természeti látnivalók mellett építészeti, kultúrtörténeti emlékekben is gazdag e táj.

Program

Első állomásunk a Pákozd-Sukoró Arborétum és Vadaspark. Velencei-hegység és a Velencei- tó között, a 160 méter magas Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el. A kellemes, erdős-ligetes környezetben remek sétákat tehetünk a tanösvényen, a magas kilátótoronyból csodálhatjuk a széles panorámát, vadvirágos réteken piknikezhetünk. A 7,25 hektár területen testközelből figyelhető meg a dámszarvasok, a gímszarvasok, a japán szikák, a muflonok, a vaddisznók, ausztráliai emuk. Ezen kívül madárröptékben csodálhatjuk meg fácánok, pávák, gerlék egész sorát, megfigyelőpontokról gyönyörködhetünk récék, ludak különböző fajtáiban. Arborétum látogatás után buszra szállunk és megcsodáljuk a Bence-hegyi kilátóból a Velencei tavat. A különleges építménybe 118 lépcsőfok vezet fel, ahol 360 fokos panoráma tárul elénk. , nem csak az egész Velencei-tavat, hanem távolabb a Budai-hegységet, és a Vértes, sőt még a Bakony egy csücskét is megcsodálhatjuk, ha elég tiszta az idő.

Ha fentről mindent megnéztünk utána a vízen tesszük ezt meg. Hajóra szálunk és egy órás sétahajózáson veszünk részt, mely során nem csak a nyílt vízen, de szűk vízi ösvények, úszó nádszigetek között is járunk. Hajókázás után pancsolhatunk egy nagyot Velencén a Korzónál. Itt ehetünk, ihatunk és sétálhatunk az igazi nyári vízparti hangulatban. Körülbelül 2-2,5 órás szabadprogram után indulunk Budapestre. Visszaérkezés 19-20 óra körül. Belépők (kb. 3.500 - 4.000,- Ft/fő)

 

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

© 2013 Travelmax
POWERED BY: