MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Szilvásvárad - Feldebrő
Magyarország - Kirándulások Belf... - Kirándulás Belföldön
Indulás:
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 493516


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása




Időpont: 2024. március 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.30 órakor

Program
 

Szilvásvárad a Bükk hegység nyugati oldalán terül el. A legrégibb oklevelekben Warad néven fordul elő. Szilvásvárad közelében található a Bükk-hegység legmagasabb kiemelkedése az Istállós-kő. Az itt talált leletek bizonyítják, hogy a terület már az őskortól számítva lakott volt. A török uralmat követően a Keglevich, Erdődy majd a Pallavicini család birtokolja. 1971-től nemzetközi üdülőhely, de igazán ismertté az 1984-es Fogathajtó Világbajnokság megrendezésével vált.                               

Első megállónk Feldebrő. Egyedülálló építészeti kincsét tekintjük meg. A Szent Márton templom altemploma, az ország legrégebbi freskóival a 11 századi építészet kiemelkedő műemléke. Aba Sámuel király eredeti temetkezési helye.

Szilvásváradra érkezünk, majd kisvonattal a Szalajka-völgybe. A Szalajka-völgy Magyarország egyik legszebb magashegységi völgye. A sétaúton haladva a természet valóságos kincsestára, látnivalók sokasága gyönyörködteti a kirándulókat. Utunkat végigkíséri a Szalajka-patak s itt láthatóak a halastavak, a pisztrángtenyészet, Sziklaforrás, Erdei Múzeum, a Fátyol-vízesés, az Istállós-kői ősemberbarlang. Séta a festői völgyben a Fátyol-vízesésnél kezdődik A karsztforrásokból eredő patakok vizéből lerakódott mésztufa érdekes lépcsőszerű képződményt hozott létre, melyen a fátyolosan lezúduló tiszta víz, csodálatos látványt nyújt. E vízesés hazánk egyik legkiemelkedőbb szépségű természeti ajándéka. Útközben a Szabadtéri Erdei Múzeumot és a Sziklaforrást is érintjük. Elhaladunk a Pisztráng-telep mellett. Az itt elterjedt pisztrángfajta a sebes pisztráng és a szivárványos pisztráng. A fehérjében és „A” vitaminban gazdag, nagy tápértékű, könnyen emészthető pisztráng látványos sütése az idelátogatók által kedvelt program, megkóstolása pedig különleges gasztronómiai élményt jelent. Sétánk folyamatosan lefelé halad, mely kb. 4 km hosszú. A végén pisztrángkóstolásra és vásárlásra is lesz lehetőség. Belépő, kisvonat kb. 3.500,- Ft.  Visszaindulás 17 órakor, visszaérkezés 19-20 óra között.

 

 

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

© 2013 Travelmax
POWERED BY: