MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Dubai, a modern csodák városa - kirándulásokkal és tengerparti nyaralással 2024
Egyesült Arab Emirátusok - Körutazások Dubaiban - Körutazás Dubaiban
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ****+
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Repülővel
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 494509


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Utazás

Budapestről Dubaiba és vissza az Emirates légitársaság menetrend szerinti, közvetlen repülőjáratával, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás

4 éjszaka Dubaiban egy 4 csillagos medencés szállodában, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban. 3 éjszaka Ras Al Khaimah emírségben egy tengerparti 5 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.
Bővebb információ a szállodákról (az alábbi linkekre kattintva):
„A” jelű csoport: Dubai  /  Ras Al Khaimah (DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island)
„B” jelű csoport: Dubai  /  Ras Al Khaimah (DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island)
„C” jelű csoport: Dubai  /  Ras Al Khaimah (Mövenpick Resort Al Marjan Island)

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív büfévacsora az 1. és a 6. nap kivételével. (A 6. napon a „sivatagi szafari” fakultatív program tartalmazza a vacsorát.)
Megjegyzés: A 8. napon a korai indulás miatt hidegcsomagot kapnak reggelire utasaink.

 

1. nap:
Délután elutazás Budapestről az Emirates légitársaság közvetlen járatával Dubaiba, az Egyesült Arab Emírségek szupermodern metropoliszába. Érkezés helyi idő szerint a késő esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Dubai (Frame, óváros, Dubai Múzeum)
Délelőtt megkezdjük a dubai városnézést és a metropolisz egyik építészeti csodájához utazunk. A „Frame” két 150 méter magas toronyból áll, melyeket egy közel 100 méter hosszú híd köt össze. A 2018-ban átadott építmény tetejéről páratlan panoráma nyílik Dubainak mind az ősi, mind a modern negyedére. A továbbiakban ismerkedés Dubai ősi városrészével. Látogatás az Al Fahidi erődben nagyszerűen berendezett Dubai Múzeumban. Átkelés vízitaxival a souk-ok negyedébe, ahol lesz idő nézelődni vagy vásárolni a fűszerpiacon, a zöldségpiacon, vagy a Dubai egyik fő vonzerejének tartott aranypiacon.
(Figyelem: a Dubai Múzeumban a program szeptemberi meghirdetésekor még zajlik a felújítás – zárva van, remélhetőleg novemberre végeznek a munkálatokkal és újra kinyit. Amennyiben a csoport látogatásakor még mindig zárva lesz, helyette a modern Al Sindagha Múzeumot látogatjuk meg, mely Dubai történelmét mutatja be látványos formában.)

3. nap: Abu Dhabi
Kirándulás az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Abu Dhabiba. Városnézés: modern városnegyedek, panoráma a városra a hullámtörőről, tengerparti sétány stb. Látogatást teszünk a skanzenben is, mely bemutatja, hogy milyen volt itt az élet az olajmezők felfedezése előtt. A program egyik fénypontja a 22.000 négyzetméteren épült lélegzetelállító Sheikh Zayed Bin Sultan Nagymecset meglátogatása. A hatalmas építmény főkupolája 70 méter, 4 minaretje pedig egyenként 115 méter magas, továbbá itt található a világ legnagyobb kézzel készített (egy darabból álló) szőnyege és kristálycsillárja is.
(Figyelem: a Nagymecsetbe jelenleg a belépés díjtalan, de amennyiben ez időközben változik, az esetleges belépődíj a helyszínen fizetendő.)
Abu Dhabi egy másik építészeti csodáját az Etihad-tornyok jelentik. Az öt egymás mellett álló látványos felhőkarcoló közül a legmagasabb, 300 méteres torony tetején lévő kilátóterasz nyitva áll a turisták számára. Az Abu Dhabi kirándulás során fakultatív lehetőség lesz lifttel felmenni erre a teraszra (gyönyörű panoráma).

4. nap: Dubai (a modern városnegyedek) / Burj Khalifa
Ezen a napon Dubai szupermodern városrészeivel ismerkedünk: lélegzetelállító felhőkarcolók, szebbnél szebb paloták és szállodák, a híres Jumeirah mecset, a vitorlás hajót formázó Burj al Arab luxusszálloda, a Pálma-sziget az Atlantis Hotellel, a Dubai Marina (fakultatív hajózási lehetőség), a sípálya az Emirates Plázában, a Burj Khalifa (fotószünet) stb. A városnézés során az érdeklődők meglátogathatják a Miracle Gardent is, amely a világ egyik legnagyobb és egyik legkülönlegesebb élő virágokból alkotott virágoskertje, sok millió virággal, pillangó kerttel, színpompás virágszobrokkal, virággal borított épületekkel, melyek között világrekord méretűek is megtalálhatók.
Fakultatív program: Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete, Dubai Fountain
Este fakultatív lehetőség a Burj Khalifa meglátogatására (összesen kb. 3 órás program idegenvezetőnkkel). A Burj Khalifa a maga 828 méteres magasságával és 160 emeletével a világ eddigi legmagasabb és legtöbb emelettel rendelkező épülete. A 124. emeleten létrehozott üvegfalú kilátóból lenyűgöző, 360 fokos panoráma nyílik Dubai városára. Az épülethez tartozó 11 hektáros parkban áll a világ egyik legnagyobb szökőkútja, a Dubai Fountain (félóránként látványos fény- és vízijátékok).
A fakultatív program ára: 23.900 Ft. (A program ára tartalmazza a transzfert és a belépőjegyet is.)

5. nap: Dubai (a Jövő Múzeuma) / Sharjah
Délelőtt szabadprogram Dubaiban, pihenés a szállodában, lehetőség Dubai felfedezésére egyénileg.
Fakultatív program: a Jövő Múzeuma
Látogatás a Jövő Múzeumában. A 2022 februárjában átadott futurisztikus épület egy mérnöki csoda, a világ egy legkülönlegesebb építménye. A múzeumról részletes információkat találnak a museumofthefuture.ae honlapon.
A fakultatív program ára: 23.200 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 45 nappal indulás előtt.
A kora délutáni órákban városnézés a Dubai mellett található Sharjah-ban, az azonos nevű emírség székhelyén. Sharjah bővelkedik látnivalókban, nem véletlenül tartják az arab világ kulturális fővárosának.
Ezt követően utazás Ras Al Khaimah emírségbe, a szállodai szobák elfoglalása egy 5 csillagos tengerparti szállodában (3 éj).

6. nap: Ras Al Khaimah, pihenés a tengerparton / sivatagi szafari
Szabad program, pihenés a szálloda tengerpartján.
Fakultatív program: sivatagi szafari
Délután utazás terepjárókkal a homokdűnéken keresztül a sivatag belsejébe. Több fotószünet után továbbutazás a sivatagi táborba. Itt napnyugta közben lehetőség lesz kipróbálni a tevegelést, a hennafestést, a homokszánkózást, a vízipipázást.
A fakultatív program ára: 22.700 Ft – büfévacsorával.

7. nap: Ras Al Khaimah, pihenés a tengerparton / gyöngyhalászat, Dhayah-erőd
Szabad program, pihenés a szálloda tengerpartján.
Fakultatív program: látogatás egy gyöngytenyésztő telepen és a Dhayah-erődben (5-6 órás kirándulás).
A Perzsa-öböl bejáratának környéke már a középkorban is a természetes gyöngy halászatának egyik központja volt. Ma már tenyésztik a gyöngyöt, a Suwaidi Pearls nevű cég telepe nyitva áll a turisták számára is. Egy bárkával megyünk majd a vízen lévő platformra, ahol egy bemutató keretében sok érdekességet megtudhatunk a gyöngyhalászat történelméről, a gyöngyhalászok életéről, a gyöngytenyésztés folyamatairól. A helyi idegenvezető természetesen felbont majd egy kagylót, amelyben nagy eséllyel egy szép igazgyöngy található.
A gyöngyhalászok után a közeli Dhayah-erődhöz utazunk. A Hajar-hegység egyik nyúlványán álló építményből szép panoráma nyílik a környező tájra.
A fakultatív program ára: 34.700 Ft.

8. nap:
Kora reggel transzfer a dubai repülőtérre, elutazás az Emirates közvetlen járatával Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 4. Nap Fakultatív program
23900
 5. nap fakultatív program
23200
 6. Nap Fakultatív program
22700
 7. Nap Fakultatív program
34700

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2024. jan. 18-25. A csoport 466.000 Ft + 83.300 Ft (reptéri ill.) = 549.300 Ft  
2024. febr. 22-29. B csoport 466.000 Ft + 83.300 Ft (reptéri ill.) = 549.300 Ft  
2024. márc. 21-28. C csoport 466.000 Ft + 83.300 Ft (reptéri ill.) = 549.300 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 30 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel (az utolsó reggel hidegcsomaggal), az útlemondási biztosítást, a csomaghordást a szállodákban, a helyi idegenvezető költségeit és az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, az érvényben lévő idegenforgalmi adókat, valamint a felsorolt programokat belépődíjakkal (beleértve olyan drága belépődíjat is, mint például a „Frame” Dubaiban) és a monorail jegyet Dubaiban a Pálma-szigetre.

Félpanziós felár:  64.700 Ft (5 vacsora) 

Egyágyas felár: 197.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


© 2013 Travelmax
POWERED BY: