MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
A Bellunói-Dolomitok és Velence II.
Olaszország - Dolomitok - Belluno
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 499360
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magashegysége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól decemberig több millió turistát vonz erre a vadregényes vidékre. Utazásaink során szállásunk a Bellunói-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahonnan lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára egy velencei kirándulásra is.

 Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka a Bellunói-Dolomitok 2-3000 méter magas hegyei között lévő, szép fekvésű, 3 csillagos szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
(Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)


1. nap: Dolomitok
Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli-pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Pordenone útvonalon Olaszország Belluno tartományába.
Megérkezés a Dolomitok egyik 2-3000 méteres hegyekkel körülvett völgyében található szép fekvésű szállodába a késő délutáni órákban (3 éj), lehetőség könnyű sétára a faluban és környékén.

2. nap: Alleghe-tó, Marmolada, Fedaia-hágó és tó, Moena, San Pellegrino-hágó
Egész napos program a Dolomitokban. Első megállónk a hangulatos tóparti kisváros Alleghe. A Dolomitok híres a tavairól; ezen a napon kettőt is megmutatunk utasainknak. Séta a tóparti sétányon (gyönyörű panoráma a 3220 méter magas Civettára), majd továbbutazás Malga Ciapela szállodatelepülésre.
A falucska felett magasodik a Dolomitok legmagasabb ormának, a 3343 méter magas Marmoladának a csúcsa. Lehetőség a 2018-ban felújított kabinos felvonókkal 3265 méteres magasságig felmenni. A főbb attrakciók a következők: lenyűgöző körpanoráma a Dolomitokra, a Marmolada-gleccser (a Dolomitok egyetlen nagyobb méretű gleccsere), kis szentély stb.
A délutáni órákban a Fedaia-hágón keresztül folytatjuk utunkat (fotószünet 2053 méter magasan a látványos mesterséges tónál és völgyzáró gátjánál). Ezt követően a meseszép Fassa-völgyön keresztül érjük el a híres alpesi üdülőhelyet, a 75%-ban ladinok lakta Moenát. Séta a szép fekvésű kisvárosban, majd szabadidő, lehetőség idegenvezetőnkkel az érdekes I. világháborús múzeum megtekintésére. Visszautazás a szállodába a San Pellegrino-hágón keresztül (1918 méter). Fotószünet a hágó tetején, mely az I. világháború során a frontvonalat jelentette az osztrák-magyar és az olasz csapatok között.

3. nap: Dolomitok vagy Velence
Pihenés a Dolomitokban, lehetőség sétára, túrázásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velencébe (kb. két órás utazás).
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Dózse-palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A fakultatív program ára: 10.500 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei belépési illetéket (az autóbuszra), de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat és a vaporettójegy árát.

4. nap: Belluno
Látogatás a tartományi székelyen, Bellunóban. Ez egy gyönyörű fekvésű város, a Dolomitok déli lábainál, a Piave folyó kanyarulatában. A folyó fölé emelkedő történelmi óvárosban számos szép épület található, a város dísztereinek megtekintése méltó záróakkordja egy észak-itáliai kirándulásnak (Piazza del Duomo, Piazza del Mercato, Piazza dei Martiri). Közös séta, szabadidő, majd hazautazás a Pordenone – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon.
Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre az esti órákban.


Fakultatív programok:

Leírás Időtartam Ár
 3. nap Fakultatív program
10500

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2022. jún. 23-26.  77.500 Ft  
2022. szept. 3-6.  83.400 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Elképzelhető, hogy Velencében 2022-ben bevezetik a személyenkénti „napi beléptidíjat”, melynek összege 3 és 10 euro között várható (szezontól függően). Kérjük, figyeljék honlapunkat! 

Félpanziós felár:  15.300 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 16.300 Ft 

3. ágy kedvezménye: 11.000 Ft 

3. ágy gyerekkedvezménye:  29.000 Ft (10 éves korig)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Autóbuszos felszállóhelyek
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8:40 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

© 2013 Travelmax
POWERED BY: