MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Miért éppen Alaszka? Norwegian Bliss csoportos hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
Hajóutak - Alaszkai hajóutak - Alaszkai hajóutak
Indulás:
Szállás típusa: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Szobatípus:
Utazás: repülő+hajó
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 501489


Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása


Miért éppen Alaszka? Norwegian Bliss csoportos hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2023. Május 4-14.

 

Az egyik legfestőibb és legizgalmasabb hajóút Alaszka, és ez a 7 napos útvonal még az Icy Strait Pointot és annak vadonbeli élményeit is magában foglalja. Juneau-tól nem messze található a fenséges Mendenhall-gleccser. Sétáljon a természetjáró ösvényeken, és fedezze fel a látogatóközpontot, ahonnan kilátás nyílik a Juneau jégmezőre. Icy Strait Point az állam legnagyobb tlingit őslakos falujának ad otthont, vizei pedig hemzsegnek a vadon élő állatoktól, köztük az orkáktól és a púposhátúaktól. Mivel Icy Strait Point minden boltja bennszülött tulajdonban van, ez az a hely, ahol autentikus árukat és kézműves termékeket vásárolhat. Az utolsó kikötő Victoria, a Csendes-óceán északnyugati részének legrégebbi városa. Zöld területeivel és viktoriánus építészetével lenyűgöző. Nézze meg a Butchart Gardens-t és a Craigdarroch kastélyt.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Ha lélegzetelállító természeti tájakról és a számtalan vadon élő állattal való rögtönzött találkozásról van szó, nincs még egy olyan állam, mint Alaszka. Az "Utolsó határ" néven ismert Alaszkát talán a 49. államként vették fel az unióba, de a lenyűgöző szépség tekintetében biztosan a csúcsra ugrik. Ha még nem járt Alaszkában, hol járt eddig? Oké, mi csak nemrég jártunk Alaszkában, de tanúsíthatjuk, hogy ez egy olyan látványos állam, amelyet alig várjuk, hogy a jövőben újra meglátogassunk.

2. nap - Seattle, Washington
Az esős napokról szóló hírneve ellenére Seattle nem az a hely, ahol be kell húzódni a házba. Seattle-ben annyi mindent lehet csinálni, hogy még a helyieknek is rengeteg lehetőségük van valami újat felfedezni. A Csendes-óceán északnyugati részének kulturális fővárosa - amely a Puget Sound partján fekszik, és tiszta időben a lenyűgöző Rainier-hegy is látható - a híres múzeumoktól és gyönyörű parkoktól kezdve a nyüzsgő városrészeken át a népszerű látnivalókig mindent kínál. Seattle egyben kiindulópont a washingtoni borászatok meglátogatásához vagy a régió drámai természeti szépségeinek felfedezéséhez (vagy akár Vancouverbe utazáshoz).

Egy tökéletes seattle-i napot természetesen kávéval kell kezdeni. Elvégre ez a Starbucks hazája, de emellett rengeteg csodálatos kisebb és független kávézó is található itt. Ezután válasszon az olyan tipikus helyek közül, mint a Space Needle vagy a Pioneer Square, majd fedezze fel a múzeumokat, kerteket, piacokat és még sok mást. Ha kalandvágyónak érzi magát, szálljon vízre egy hajókirándulásra vagy kajakozásra. Biztosan megjön majd az étvágyad, hogy Seattle legjobb éttermeiben vacsorázhass. Bármi is legyen a szórakozás, a Seattle-i tennivalók listáján biztosan találsz valamit a számodra.

3. nap - Seattle, Washington
Képzelje el a mámort, miközben felfedezi Alaszka vadregényes vidékeit. Képzelje el a pihenést, amikor megtalálja a paradicsom egy szeletét a Karib-tengeren. Képzelje el a boldogságot. Ezt fogja átélni, amikor a Norwegian Bliss fedélzetén nyaral. A látványosságra szabott Norwegian Bliss egy forradalmi megfigyelőteremmel rendelkezik, ahol minden lenyűgöző pillanatban gyönyörködhet, a gleccserek felett szárnyaló kopasz sasoktól a meleg türkizkék vízben csobbanó delfinekig. Jöjjön a fedélzetre, és tapasztalja meg a tenger legjobb étkezési, szórakozási és kényelmi szolgáltatásait a páratlan természeti szépségű háttér előtt. Akár a trópusi, akár a kicsit vadregényes utazást választja, egyetlen szóval lehet leírni azokat az élményeket, amelyek a Norwegian legújabb hajóinak egyikén várják: Boldogság.

4. nap - Norwegian Bliss
Páratlan kilátás a kilátóteremből
Tapasztalja meg a puszta ámulatot forradalmi kilátótermünkből, amely a tengeren a legtágasabb kilátást kínálja. A Megfigyelőváró a hajó elején található, és ugyanolyan lenyűgöző kilátást nyújt, mint a hídról nyíló panoráma. A teljes kiszolgálást biztosító bárral ellátott helyiségben a vendégek könnyedén hátradőlhetnek, lazíthatnak és gyönyörködhetnek a látványban.

Tapasztalja meg az izgalmas versenypályát
Nézze, ahogy az óceán elhalad, miközben hajtűkanyarokat vesz az egyik első tengeri versenypályán. Készülj fel egy izgalmas utazásra ezen a kétszintes versenypályán, miközben próbára teszed vezetési képességeidet. Kék ég fent és türkizkék víz lent!

Jersey Boys a Norwegian Bliss fedélzetén
Az "Oh, What A Night" nem csak a The Four Seasons slágere, hanem az is, amit a Jersey Boys című kasszasiker-musicalben eltöltött este után fogsz mondani. Utazzon Jersey zord utcáiról a csillogásig és a nemzetközi hírnévig, miközben Frankie Valli és a Four Seasons hihetetlenül igaz történetét követheti nyomon. A zenekar időtlen dalaival, köztük a "Big Girls Don't Cry", a "Walk Like A Man" és a "Can't Take My Eyes Off You" című dalokkal fogja felrázni az estét.
5. nap - Sitka, Alaska
Sitka egy bájos szigetközösség, amelyet lenyűgöző hegyi és tengerparti panoráma vesz körül. A hatalmas és gazdag élővilág büszkélkedhet bálnák, barnamedvék, szarvasok, tengeri vidrák és különféle madarak megfigyelésével. Ez az úti cél kiváló halászatot és bőséges történelmi látnivalókat kínál.

6. nap - Juneau, Alaska
Juneau-t "Alaszka csúcsélményének" is nevezik, ami minden bizonnyal részben a páratlan gleccser látványnak köszönhető, amelyet olyan helyekről élvezhetünk, mint a Tracy Arm Fjord, a Juneau Jégmezők és a Glacier Bay Nemzeti Park. Kajakozzon fel a terület számos védett vízi útjának egyikén, tegyen repülős túrát, járja be a történelmi belvárost, vagy próbálja ki magát az aranymosásban. A fenséges Mendenhall-gleccser közel 12 mérföldre fekszik Juneau-tól, és érdemes kirándulni.

6. nap - Endicott Arm & Dawes Glacier
Ezért jönnek a látogatók Alaszkába, hogy olyan csodálatos gleccsereket lássanak, mint a Dawes, és az odajutás már csak az izgalom fele. A Stephens Passage-ból hajója befordul az Endicott Arm gleccserek által faragott fjordjába, a Tracy déli testvérfjordjába. Az Endicott azonban különleges. Ez a kevésbé járt fjord, és a fjord élén a Dawes-gleccser áll. De először is, a 31 mérföld hosszú fjord. Puszta gránitfalak. Meredek vízesések. A meredek oldalra kapaszkodó lucfenyő és hemlock fák. Ez az érintetlenség definíciója. Keressük a "bergy darabokat", a lebegő jégdarabokat, amelyek némelyike inkább szobornak tűnik, némelyikükön fókák pihennek. Tartsa nyitva a szemét medvékre, hegyi kecskékre és bálnákra is. Ahogy közeledünk a gleccserhez, figyeljünk a mennydörgő reccsenésekre, és tartsuk készenlétben a fényképezőgépünket. A Dawes egy aktív dagályos gleccser, amely naponta visszahúzódik, ami borjadzáshoz vezet, ahol hatalmas jégdarabok zuhannak a tengerbe. A 600 láb magas és fél mérföld széles, kék színű, erőteljes gleccser az alaszkai hajóút csúcspontja lehet.

7. nap - Icy Strait Point, Alaska
Merészkedj oda, "ahol nem fúj az északi szél". A híres mondásról ismert Icy Strait Point ideális leszállóhely az új élményt kereső kalandorok számára. A lélegzetelállító és izgalmas Icy Strait Point valóban oda visz, ahol a vad dolgok vannak. Ez a világ azon kevés helyeinek egyike, ahol a vadon élő állatok száma meghaladja az emberi populációét. Egy utazás ide minden bizonnyal kielégíti a kalandvágyat. Induljon hajóútra az Icy Strait Pointról, és élvezze Alaszka lenyűgöző tájait és a Norwegian Cruise Line által kínált számos kirándulási lehetőséget.

8. nap - Ketchikan (Ward Cove), Alaska
Tlingit indián neve, Kach Khanna, azt jelenti: "a sas kiterjesztett szárnyai". Nagy eséllyel láthatjuk e csodálatos madarak egyikét egy sitkai fa tetején ülve. A bőséges csapadéknak köszönhetően Ketchikant a világ legdúsabb vadonja veszi körül.

9. nap - Victoria, British Columbia
Barangoljon a lenyűgöző Butchart Gardens tágas pázsitjain, egzotikus növényvilágával, szokatlan dísznövényeivel és gyönyörű szökőkútjaival. Fedezze fel a történelmi Bastion Square-t, a kínai negyed kincseit és a Belső Kikötő sétányán található számos látnivalót és hangot.

10. nap - Seattle, Washington
Seattle a Puget Sound és a Washington-tó közötti földdarabon fekszik, az Olimpiai és a Cascade-hegység pedig drámai hátteret biztosít ennek a nagyon is kozmopolita városnak. Emelkedjen fel a futurisztikus Space Needle-re, és élvezze a kilátást ennek az 1962-es világkiállításra készült lenyűgöző látványosságnak a tetején.

11. nap - Érkezés Budapestre

A részvételi díj tartalmazza:

utazást menetrendszerinti repülőjárattal · kettő éjszaka szállást reggelivel Seattle-ban (kétágyas elhelyezéssel) · egésznapos városnézést Seattle-ban · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · Esta vízum ügyintézést** · Open Bar All Inclusive italcsomagot(1) · 250 perces wifi csomagot(2) · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

(1) Premium Beverage Package (Open Bar): üdítőitalok, szeszes italok, koktélok, borok és sörök széles választéka, italonként 15 USD-ig.

(2) WiFi Package: kabinonként 250 perc WiFi egy 7 napos hajóúton.


A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
​Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.

** Esta amerikai vízum ügyintézés Magyarországon született, magyar állampolgárok részére

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

© 2013 Travelmax
POWERED BY: