MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia - Körutazás Szlovén... - Körutazás Szlovéniában
Indulás: 2023-04-06
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Busz
Időtartam: 3 éj
Útazonosító: 510884


További indulási idopontok
(!)2023-04-06 -tól
3 éj
(!)2023-05-18 -tól
3 éj
(!)2023-05-28 -tól
3 éj
(!)2023-06-09 -tól
3 éj
(!)2023-06-23 -tól
3 éj
(!)2023-07-11 -tól
3 éj
(!)2023-07-18 -tól
3 éj
(!)2023-07-26 -tól
3 éj
(!)2023-08-13 -tól
3 éj
(!)2023-08-20 -tól
3 éj
További indulási idopontok
(!)2023-09-06 -tól
3 éj
(!)2023-09-18 -tól
3 éj
(!)2023-10-20 -tól
3 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

?  Cseppkőbarlang és két ámulatba ejtő szurdok
?  Sziklába ágyazott vár és káprázatos vízesés
?  Nagyvárosi nyüzsgés Ljubljanában
?  Magyar emlékek Lendvától Bohinjig

A Bohinjt ölelő Alpok, a Vintgar-szurdok, az elragadó mediterrán városok és az Adria a felejthetetlen csillogó kék színével igazi varázslat.
Dr. Kakuszi Péter - 15 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - LENDVA - LJUBLJANA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szent István szobrát, Makovecz Imre ter­vei szerint épült Kultúrházat és a Szent Katalin templomot. Ezt követően felmegyünk a szőlőhegyre, melynek tetejére épí­tettek egy szép kilátót. Ennek érdekessége, hogy innen 3 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) tájaira is rápillantha­tunk. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve város­nézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló épí­tészeti gyöngyszem. Plecnik munkái 2021-ben felkerültek a Világörökségek listájára is. A Hármas-hídtól az oszlopos árkád­sor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. Itt nézelődési és vásárlási lehetőség. Folytatva utunkat meg­tekintjük a Sárkány Hidat, és a Ljubljanai várat, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a belvá­rost a Várheggyel. Megtekintjük a Szent Miklós Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábaival, továbbá rendkívül gazdag freskóival nyeri el tetszésünket. A székesegyház oldalá­ban a helyi, hangulatos éttermek helyezik ki asztalaikat, nap­ernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt helyszíne. A főváros szépen felújított főutcája szintén látványos. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy szép ***-os szállodá­ban (3 éj) Ljubljana közelében, vacsora.

2. NAP: SAVICA - BOHINJ - BLED - VINTGAR-SZOROS

Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keres­sük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Egy hangulatos bükkerdőben kezdjük meg gyaloglásunkat felfelé. Időnként fel­tárul a táj és felcsillan a Bohinji-tó víztükre a mélyben. Feljebb egy nagy kanyar után érünk az út végére, ahonnan megcsodál­hatjuk a közel 60 méter magas, ferde sziklafalon lezúduló víz­esést. A vízhozam változó, a leglátványosabb, legbővizűbb tavasz végén. Visszamegyünk kiindulási pontunkhoz, folytatjuk utun­kat és rövid idő múlva a megemlékezés pillanatai következnek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emléke­zünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz utazunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen termé­szet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Következő megállónk a Bledi-tónál lesz. Megcsodáljuk a híres monarchia­beli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt köve­tően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A szabadidő alatt, aki gondolja, megkóstolhatja a híres bledi kré­mest. Ezután a Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirán­dulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Több alkalommal egész közel lesz a két sziklafal, mely között zubog alattunk a patak. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA - PREDJAMA - ADRIA - PIRAN

Reggelit követően aPostojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti ,,csoda" egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. Először kisvonattal, majd gyalog megyünk be a hegy belsejébe és csodáljuk meg a látványos sztalaktitokat és a sztalagmitokat. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Barlanglátogatásunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy szik­lába ágyazott monumentális épület. A várban középkori beren­dezési tárgyak és egy múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb város­kájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A középkori város­fal kapuin belül rendkívül kellemes, olaszos hangulatú belvárost találunk. A Szent György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak utasaink a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között, amikor ajándék- és emléktárgyakat is vásárolhatnak. Este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: SKOFJA LOKA - MARIBOR - DOBRONAK - NAGYKANIZSA - BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. A városközpontnak három fő súlypontja van, első a Glavni trg (Fő tér). Itt található a reneszánsz eredetű város­háza épülete, a második Grajski trg (Vár tér) a barokk stílusú, haj­dani marburgi várral, melyben jelenleg a helytörténeti múzeum található, ill. a hangulatos Dráva-parti városrész, a Lent, a város leghíresebb nevezetességével, a világ legöregebb, máig termő szőlőtőkéjével. Programunk befejezése után folytatjuk utun­kat és a határ közelében található Orchidea Park-ot keressük fel Dobronakban. Itt nemcsak orchideákat, hanem más trópusi növé­nyeket is láthatunk. A nézelődés végén vásárlási lehetőség, majd hazaindulás, és 21 óra körül megérkezés Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 8:30
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:55
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

© 2013 Travelmax
POWERED BY: