MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Görögországi nyaralás Paralián
Görögország - Paralia és Olympo... - Paralia
Indulás: 2024-07-11
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: szoba, Hotel***
Utazás: Busszal
Időtartam: 7 éj
Útazonosító: 512306


További indulási idopontok
2024-07-11 -tól
7 éj
2024-07-11 -tól
7 éj
2024-07-11 -tól
7 éj
2024-07-11 -tól
7 éj
2024-07-11 -tól
7 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

A program:

Görögországi nyaralás Paralián

1.nap: Indulás a kora hajnali órákban (~ 01:00) Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Határátlépések függvényében érkezés az Olymposzi Riviérára a kora esti órákban. Szállások elfoglalása Paralián az esti órákban.

2. nap: Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

3.nap: Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton. Kora délután felkeressük Platamonas várát, majd tovább utazunk a közeli hegyi faluba - Agios Panteleimonasba. A 700 méter magasságban épült falu házai a 14. századot idézik. Macskaköves utcái és kőházai minden látogatót elvarázsolnak, szűk utcáiban üzletek, tavernák várják az idelátogatókat. Esti fakultatív program: zenés - táncos görög est, program díja: 28 Euro/fő; (min. létszám: 30 fő).

4. nap: Délelőtt ellátogatunk Dionba, mely a makedónok fővárosa volt, ősi szentélyében mutatott be áldozatot Nagy Sándor is, miután legyőzte a perzsákat. Az ókori város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak. Később kirándulás az Olymposz hegyre, mely Görögország legmagasabb hegysége, az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált. Kirándulásunk során ellátogatunk Litochoroba, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Majd ezután Stavrosz menedékházig megyünk föl (944 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Este visszautazás a szállásra.

5.nap: Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség a Meteorákhoz. Kirándulást teszünk Kalambakába, a Meteorák lélegzetelállító fekvésű sziklakolostoraihoz, mely a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg. Ellátogatunk egy ikonfestő műhelybe is. Kirándulás ára: 40 Euro/fő (min. 30 fő esetén).

6.nap: Szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Skiathosra. Utazás autóbusszal a Pagasitikoi-öbölig, a kikötőig, hajózás a gyönyörű partszakaszairól, kristálytiszta vizéről híres, mindig napfényes Skiathosra, ahol kétszer köt ki a hajó, először a sziget székhelyén, Skiathos városában, ahol felfedezhetik a fehérre meszelt házak közötti szűk utcákat, hangulatos kis tereket. A városnézés után újra hajóra szállunk, és áthajózunk a sziget délnyugati csücskébe, Kukunaries strandjára, mely kristálytiszta vizéről, az 'arany homokról' és a strandot övező fenyőerdőről nevezetes. A hajó fedélzetén a legénység mindig gondoskodik a jó hangulatról. Kirándulás ára: feltöltés alatt, min. 30 fő esetén).

7.nap: Ellátogatunk Verginába, ahol megtekintjük a világszerte híres föld alatti makedón királysírok múzeumát. Itt tárták fel Nagy Sándor édesapjának, II. Philipposznak, a híres makedón hadvezérnek, valamint unokájának 2500 évig a föld mélyén pihenő monumentális kriptáját, melyekben felbecsülhetetlen értékű kincsekre bukkantak. Ezt követően egy 700 éves kolostorhoz látogatunk, mely az Aliakmonas folyó vadregényes völgyében bújik meg, ahol betekinthetünk a világtól elzárt életet élő orthodox szerzetesek autentikus világába.

8.nap: Délelőtt elbúcsúzunk az Olymposzi Riviérától, s hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Határátlépések függvényében, hazaérkezés Magyarországra a késő éjszakai/hajnali órákban.

A napok sorrendje felcserélhető.

Részvételi díj: 
214.800 Ft/fő      07.11.-18.
 

Részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, 7 éj szállás Hotel***-ban, reggelivel. Nem tartalmazza a fakultatív programok, belépőjegyek, az üdülőhelyi illeték, és az utasbiztosítás díját.

Üdülőhelyi illeték:

Vacsora felár: 

Felszállási lehetőség: Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest, Szeged

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 530 Ft/fő/nap

Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

 

 

 

 

 

 

 

 

Belépők:

Meteora kolostor:

3 Euro/kolostor (megfelelő öltözet szükséges: uraknak hosszú nadrág, hölgyeknek: fedett váll, hosszú szoknya, melyet kérésre a bejáratnál adnak)

Platamonas vára:

2 Euro/fő

Dion (Régészeti Park + Múzeum):

8 Euro/fő

© 2013 Travelmax
POWERED BY: