MomenTours Utazási Iroda
Alapítva: 1992-ben
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Advent a Magas-Tátrában
Szlovákia - Magas Tátra - Magas Tátra
Indulás: 2023-12-15
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus:
Utazás: Busszal
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 554853


További indulási idopontok
2023-12-15 -tól
2 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

?  Magyar történelmi városok megtekintése
?  Várak felkeresése a Felvidéken
?  Mézeskalács illatú karácsonyi vásár

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - KAKASLOMNIC

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára, ahol az egykori felvidéki bányaváros adventi hangulatába kóstolhatunk bele. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot, és gyönyörködünk a bennünket körbeölelő táj látványában. Zólyom után Magas-Tátrában lévő szállásunkra utazunk (2 éj), majd vacsora.

2. NAP: KÉSMÁRK - LŐCSE - CSORBA-TÓ

Reggeli után megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon, ahol szintén ünnepi hangulat varázsol el minket. A fából készült evangélikus templom vallástörténeti kuriózumnak számít. A mellette épült új temp­lom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóle­uma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A köz­pontban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekin­tése. Szabadidőben meglátogathatjuk a mézeskalácsillatú karácsonyi piacot, és megnézhetjük a helyi termékek kínálatát. Elvarázsol minket a bájos hangulat, amelyet csak az évnek ebben az időszakában érezhetünk. Ezt követően ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

3. NAP: ÓTÁTRAFÜRED - HREBIENOK - KASSA - BUDAPEST

Reggeli után Ótátrafüreden fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk, ezután elhagyjuk a Magas-Tátrát és a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassát látogatjuk meg. Nézelődünk a belvárosban, ahol a főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épületét tekintjük meg. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Városnézésünk után szabadprogram a központban. A kassai Fő utca minden adventi időszakban illatokkal, ízekkel, fényekkel és elsősorban jó hangulattal teli mesés karácsonyi tájjá változik. Kedvünkre nézelődhetünk, vásárolhatunk. Határátlépés után 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00

© 2013 Travelmax
POWERED BY: